Acasă Stirile zilei Romanii ii transmit scuze premierului japonez pentru cum a fost primit in...

Romanii ii transmit scuze premierului japonez pentru cum a fost primit in Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Romanii si-au cerut scuze premierului japonez Shinzo Abe, pe pagina de Facebook a Ambasadei acestei tari la Bucuresti, pentru ”lipsa de curtoazie” a autoritatilor din Romania, dupa ce oficialul nipon si-a anulat vizita la Palatul Victoria, ca urmare a demisiei lui Mihai Tudose cu cateva ore inainte.

Sunt aproape 200 de mesaje transmise de romani premierului japonez. Sunt mesaje in limba romana, engleza, chiar si in japoneza – toate au fost publicate pe paginile de Facebook ale ambasadei nipone in Romania si pe cea a guvernului japonez.

„Excelentei Sale, Domnului ambasador Kisaburo Ishii. in nume propriu as dori sa urez bun venit Premierului Japoniei in tara noastra unde mi-as fi dorit sa fi fost primit cu respectul cuvenit de catre autoritatile romane. imi cer scuze, eu ca cetatean, pentru lipsa de curtoazie a reprezentantilor guvernului”, a scris A. Argesiu.

O alta persoana si-a cerut scuze, ”ca cetatean roman”, pentru faptul ca primirea premierului nipon nu s-a facut intr-un mod corespunzator.

”Dvs. stiti foarte bine ca romanii sunt oameni ospitalieri si atenti, dar, din pacate, sunt condusi prost!”, se arata intr-un mesaj.

”Ca simplu cetatean roman imi cer scuze pentru modul in care Guvernul tarii mele a tratat aceasta vizita oficiala!” si ”Bun venit in tara noastra si va asigur ca poporul roman va stimeaza si va respecta. Sunteti un popor exemplu pentru noi si ne dorim sa intarim relatiile de prietenie si economice, sunt alte mesaje postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei la Bucuresti.

Scuzele sunt prezentate ca mesaje la postarea prin care vizita premierului Shinzo Abe in Romania.

Premierul Shinzo Abe a fost nevoit sa-si modifice, marti, programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din functia de premier al Romaniei. Oaspetele japonez a renuntat la vizita pe care trebuia sa o faca la Palatul Victoria si a mers impreuna cu sotia sa, Akie Abe, la Muzeu Satului din Bucuresti, transmite Mediafax.

Mihai Tudose a demisionat luni seara din functia de premier, cu cateva ore inainte de vizita oficialului nipon, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea PSD. Tudose a anuntat ca nu va asigura interimatul.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a aflat marti la Bucuresti, fiind o deplasare istorica, in conditiile in care niciun sef al Executivului din Japonia nu a facut o vizita oficiala in ultimii 100 de ani in tara noastra.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos