Roverul american Curiosity a ajuns fara nicio problema pe planeta Marte, fiind o reusita pentru Agentia spatiala americana, care nu a trimis niciodata un robot atat de sofisticat pe o alta planeta.

Vezi VIDEO in Galeria Multimedia!

Robotul Curiosity s-a asezat pe suprafata planetei Marte luni, in jurul orei 05.31 GMT. „Contactul (cu solul) a fost confirmat”, a anuntat un membru al echipei de cercetatori de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), din orasul californian Pasadena.

Cercetatorii de la NASA si-au manifestat zgomotos bucuria dupa anuntarea coborarii cu succes a roverului, dupa o coborare de sapte minute extrem de delicata, care s-a desfasurat asa cum era prevazut.

Presedintele american Barack Obama a salutat imediat reusita coborarii roverului Curiosity, pe care o considera „o realizare tehnologica fara precedent”.

Cercetatorii de la NASA au sarit in sus de bucurie la scurt timp dupa aceea, in momentul in care roverul a trimis o prima fotografie pe Terra, de o claritate uimitoare, ce prezinta urma lasata de el pe solul martian, imediat dupa aterizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.