Acasă Politic Robert Negoiţă: Mi-am donat salariul pe un an. Fac public acest gest...

Robert Negoiţă: Mi-am donat salariul pe un an. Fac public acest gest pentru a stopa intoxicarea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PSD Robert Negoiţă a declarat, joi, că şi-a donat salariul pe un an de zile, menţionând că face public acest gest „pentru a stopa intoxicarea actualei puteri din jurul grevei parlamentare a USL”.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, încercarea puterii de a transforma greva parlamentară a USL într-un motiv de scandal „începe să se dovedească pe zi ce trece doar o perdea de fum, pe care liderii PDL o construiesc doar din raţiuni electorale, fără nicio legătură cu adevărul.

În opinia lui Negoiţă, gestul său demontează declaraţiile nefondate ale democrat-liberalilor care au acuzat în nenumărate rânduri că decizia USL de a face grevă parlamentară este luată pe banii publici, aceştia încasând salariul de la stat fără a veni la şedinţele parlamentare.

Astfel, social-democratul a donat 50.000 de lei, suma reprezentând salariul încasat de la Parlamentul Romaniei într-un an de zile, Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Calitatea Vieţii.

„De când mi-am început mandatul de deputat în Parlamenul României nu mi-am ridicat niciodată indemnizaţia de parlamentar pentru a o cheltui. Am strâns banii şi i-am donat celor aflaţi într-o situaţie delicată, celor care m-au contactat şi mi-au prezentat diverse cazuri sociale. Nu aş fi făcut niciodată public aceste gesturi dacă nu ar fi fost toată această intoxicare pe care PDL-ul încearcă în ultimele zile să o producă, compromiţând protestul nostru parlamentar şi canalizând discuţia în jurul banilor. Astfel, le demonstrez şi lor şi opiniei publice că banii pe care eu i-am ridicat de la Parlamentul României îi folosesc în scopuri umanitare. Sper că gestul meu de a face public acest fapt, deşi este unul pe care mi l-aş fi dorit să-l fac în continuare în anonimat, să fie urmat şi de colegii din USL”, a afirmat deputatul PSD.