Acasă Life Monden Barack Obama a cântat blues cu Mick Jagger, în timpul unui concert...

Barack Obama a cântat blues cu Mick Jagger, în timpul unui concert la Casa Albă

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mick Jagger a avut nevoie marţi seara de toată puterea sa de convingere pentru a-l determina pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, să ia microfonul şi să cânte un blues, la o lună după ce a făcut senzaţie intonând o melodie soul, conform Mediafax.

“Nu în seara asta!”, a protestat Obama, atunci când solistul formaţiei Rolling Stones şi chitariştii B.B. King şi Buddy Guy l-au invitat să li se alăture pe scena de la Casa Albă, pentru a cânta refrenul melodiei “Sweet Home Chicago” a lui Robert Johnson. “Puteţi să o faceţi”, i-a spus unul dintre artişti.

Obama a cedat în final şi a luat microfonul pentru a cânta alături de ei “Come on, baby don’t you want to go… Sweet home, Chicago”, o piesă care omagiază fostul său fief politic din Illinois. El nu a urcat însă pe scenă.

Aceasta este a doua incursiune muzicală în decurs de o lună pentru Obama, care la 19 ianuarie, la New York, a intonat melodia soul a lui Al Green “Let’s stay together”, la Teatrul Apollo din Harlem, unde participa la o reuniune electorală în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie.

Obama a salutat marţi “o seară extraordinară”. “Atunci când eşti preşedinte, nu poţi ieşi seara la plimbare, pentru a-ţi limpezi gândurile, sau sări în maşină. Este frustrant. Dar există şi seri în care B.B. King şi Mick Jagger vin la tine!”, a afirmat el.

Înaintea lui Obama, marea vedetă a serii a fost Jagger care, la 68 de ani ai săi, a recurs la toată panoplia de mişcări şi gesturi sacadate pentru a-i însoţi vocea de neimitat.

Solistul formaţiei Rolling Stones a început cu melodia “I Can’t Turn You Loose”, pe care spectatorii evenimentului “Red, White and Blues”, în primul rând Obama şi soţia sa Michelle, au ascultat-o în picioare, ţinând ritmul.

La începuturile lor, membrii formaţiei britanice au recurs mult la ritmurile blues-ului american, contribuind la descoperirea acestei culturi de către tinerii albi din SUA, într-o perioadă în care segregarea rasială era încă în vigoare în statele din Sud.

Făcând aluzie la acea perioadă, Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unire, a vorbit înainte de concert despre caracterul universal al blues-ului, care “ne aminteşte că am traversat perioade mai dificile”.

“Sunt mândru să-i găzduiesc pe aceşti artişti, nu numai ca admirator, ci şi ca preşedinte, pentru că muzica lor ne învaţă că atunci când ne aflăm la o răscruce de drumuri, nu fugim de problemele noastre, ci le facem faţă, cântăm despre ele”, a adăugat el.

Acest concert, care va fi difuzat la televiziunea publică americană, este organizat cu ocazia “Black History Month”, luna în care Statele Unite îşi amintesc de contribuţiile comunităţii afroamericane la istoria şi la cultura lor.