Acasă Sanatate Riscurile la care te expui cand combini medicamente cu suplimente naturale

Riscurile la care te expui cand combini medicamente cu suplimente naturale

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De multe ori se intampla sa iei medicamente si pe langa ele sa mai vii cu ceva plante si suplimente naturale in plus din dorinta de a te insanatosi mai repede, dar este cea mai mare greseala pe care o facem cu totii.

Ginkgo biloba si anticoagulante

Anumite plante inhiba actiunea anticoagulantelor, iar altele o activeaza. Mai multe studii au demonstrat ca extractele de gingko biloba interactioneaza cu anticoagulantele prescrise, de exemplu, in caz de insuficienta cardiaca sau tromboza si maresc riscul de hemoragie.

Cercetatorii de la Universitatea din Cologne au demonstrat ca ginkgo interactioneaza cu ibuprofenul. Iar Universitatea Chinezeasca din Hong Kong a demonstrat, in 2003, ca ginkgo reduce efectele omeprazolului, medicament prescris pentru tratarea ulcerelor gastrice si duodenale.

Medicamentul antiinflamator Vidal, luat in combinate cu anticoagulante, suplimente alimentare sau produse pe baza de plante, mareste riscul sangerarilor. Plantele in cauza sunt ginkgo, curcuma si ghimbirul.

Alte plante, cum ar fi sunatoarea, reduc efectul anticoagulantelor si poate aprea riscul de tromboza.

Paducel si antihipertensoare

American Heart Association a facut in 2005 un mic control in dulapul cu ceaiuri al bolnavilor de inima si a emis trei avertismente.

Sursa: curademiere.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos