Acasă Stirile zilei ANUNTUL facut cu putin timp in urma de regele Iordaniei: „A inceput...

ANUNTUL facut cu putin timp in urma de regele Iordaniei: „A inceput AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anuntat ca Al treilea razboi mondial a inceput, facand referire la lupta contra gruparii teroriste Statul Islamic, intr-o intalnire cu presedintele Barack Obama, relateaza AFP.

Barack Obama a anuntat ca asistenta SUA ar creste la 1 miliard de dolari pe an, fata de 660 milioane de dolari pe an in prezent. El a promis de asemenea noi garantii pentru imprumuturi.

„Toate acestea vizeaza sa consolideze reformele politice si economice care au loc in Iordania”, a subliniat el.

Casa Alba a precizat ca acest ajutor, care ar urma sa fie dezbatut in Congres, s-ar aplica in perioada 2015-2017.

Reamintind ca Iordania a primit „sute de mii de sirieni” refugiati din cauza razboiului civil din tara lor, Obama a subliniat importanta de a ajuta aceasta tara „care se confrunta mereu cu responsabilitati”.

Suveranul hasemit, unul dintre principalii aliati ai Statelor Unite in Orientul Mijlociu, a multumit lui Obama pentru acest ajutor intr-un moment „foarte dificil” pentru Iordania unde refugiatii reprezinta acum „20% din populatie”.

Intrebat de CBS News despre lupta impotriva gruparii SI in Siria si Irak, regele Iordaniei a estimat ca ea este „in mod clar o lupta intre bine si rau”.

„Cred ca este un Al treilea razboi mondial prin alte mijloace”, a declarat Abdullah al II-lea intr-un interviu realizat joi si difuzat de televiziunea americana, noteaza AFP.

El a comparat de asemenea lupta antijihadista cu „lupta unei generatii”.

Regatul Iordaniei are frontiere cu Irakul si Siria, doua tari unde largi teritorii sunt controlate de ultraradicalii suniti din SI.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos