ANUNTUL facut cu putin timp in urma de regele Iordaniei: „A inceput AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”! – Cap Limpede

ANUNTUL facut cu putin timp in urma de regele Iordaniei: „A inceput AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anuntat ca Al treilea razboi mondial a inceput, facand referire la lupta contra gruparii teroriste Statul Islamic, intr-o intalnire cu presedintele Barack Obama, relateaza AFP.

Barack Obama a anuntat ca asistenta SUA ar creste la 1 miliard de dolari pe an, fata de 660 milioane de dolari pe an in prezent. El a promis de asemenea noi garantii pentru imprumuturi.

„Toate acestea vizeaza sa consolideze reformele politice si economice care au loc in Iordania”, a subliniat el.

Casa Alba a precizat ca acest ajutor, care ar urma sa fie dezbatut in Congres, s-ar aplica in perioada 2015-2017.

Reamintind ca Iordania a primit „sute de mii de sirieni” refugiati din cauza razboiului civil din tara lor, Obama a subliniat importanta de a ajuta aceasta tara „care se confrunta mereu cu responsabilitati”.

Suveranul hasemit, unul dintre principalii aliati ai Statelor Unite in Orientul Mijlociu, a multumit lui Obama pentru acest ajutor intr-un moment „foarte dificil” pentru Iordania unde refugiatii reprezinta acum „20% din populatie”.

Intrebat de CBS News despre lupta impotriva gruparii SI in Siria si Irak, regele Iordaniei a estimat ca ea este „in mod clar o lupta intre bine si rau”.

„Cred ca este un Al treilea razboi mondial prin alte mijloace”, a declarat Abdullah al II-lea intr-un interviu realizat joi si difuzat de televiziunea americana, noteaza AFP.

El a comparat de asemenea lupta antijihadista cu „lupta unei generatii”.

Regatul Iordaniei are frontiere cu Irakul si Siria, doua tari unde largi teritorii sunt controlate de ultraradicalii suniti din SI.

Loading...

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

ANUNTUL facut cu putin timp in urma de regele Iordaniei: „A inceput AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”! was last modified: decembrie 8th, 2014 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close