IRANUL va pune stapanire pe UTILIZATORII de INTERNET! Cum va controla TOTUL!

Iranul vrea sa creeze un sistem de identificare a utilizatorilor iranieni de Internet pentru a controla orice miscare in retea, a anuntat ministrul Telecomunicatiilor, Mahmoud Vaezi.

„Pe viitor, atunci cand persoanele vor dori sa utilizeze Internetul, ele vor fi identificate si vom cunoaste identitatea fiecarui internaut”, a declarat ministrul Mahmoud Vaezi, fara a oferi mai multe precizari in legatura cu mijloacele tehnice care vor fi folosite.

La mijlocul lui noiembrie, Vaezi a anuntat lansarea unui sistem de control al Internetului care va permite filtrarea anumitor continuturi din retelele sociale.

„Prima faza a filtrarii inteligente a Internetului va fi gata intr-o luna. A doua faza va fi in trei luni, iar a treia faza in sase luni”, a declarat pe atunci Vaezi.

Iranul incearca de aproape doi ani sa limiteze accesul la retelele sociale si sa controleze continutul acestora, care starneste nemultumirea Republicii Islamice.

Click pe aceeasi tema:  Cum suna AROGANTA lui Putin: Daca am chef, pot cuceri KIEVUL in doua saptamani!

Totusi, presedintele moderat Hassan Rohani, ales in iunie 2013, pledeaza pentru o relaxare a cenzurii pe Internet, utilizat de peste 30 de milioane de iranieni (din 77 de milioane).

Sursa: mediafax.ro

spre