Acasă Stirile zilei IRANUL va pune stapanire pe UTILIZATORII de INTERNET! Cum va controla TOTUL!

IRANUL va pune stapanire pe UTILIZATORII de INTERNET! Cum va controla TOTUL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iranul vrea sa creeze un sistem de identificare a utilizatorilor iranieni de Internet pentru a controla orice miscare in retea, a anuntat ministrul Telecomunicatiilor, Mahmoud Vaezi.

„Pe viitor, atunci cand persoanele vor dori sa utilizeze Internetul, ele vor fi identificate si vom cunoaste identitatea fiecarui internaut”, a declarat ministrul Mahmoud Vaezi, fara a oferi mai multe precizari in legatura cu mijloacele tehnice care vor fi folosite.

La mijlocul lui noiembrie, Vaezi a anuntat lansarea unui sistem de control al Internetului care va permite filtrarea anumitor continuturi din retelele sociale.

„Prima faza a filtrarii inteligente a Internetului va fi gata intr-o luna. A doua faza va fi in trei luni, iar a treia faza in sase luni”, a declarat pe atunci Vaezi.

Iranul incearca de aproape doi ani sa limiteze accesul la retelele sociale si sa controleze continutul acestora, care starneste nemultumirea Republicii Islamice.

Totusi, presedintele moderat Hassan Rohani, ales in iunie 2013, pledeaza pentru o relaxare a cenzurii pe Internet, utilizat de peste 30 de milioane de iranieni (din 77 de milioane).

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos