Acasă Stirile zilei MICROSOFT face MUTAREA SURPRIZA in vara lui 2015!

MICROSOFT face MUTAREA SURPRIZA in vara lui 2015!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Microsoft face mutarea supriza in vara lui 2015 cu Windows 10, care este cel mai asteptat sistem de operare din aceasta perioada.

Microsoft va lansa Windows 10 probabil in a doua jumatate a anului viitor. Pana atunci, sistemul de operare va trebui sa treaca prin mai multe etape, iar in ianuarie am putea asista la primul ”technology preview”. Alaturi de acesta ar putea aparea un preview al sistemului de operare Windows 10 care va fi utilizat de telefoanele Microsoft.

Dupa acestea, la inceputul verii va fi disponibil un developer preview. Acest developer preview ar putea insemna doar mai multe informatii furnizate in cadrul Build 2015,cel mai important eveniment Microsoft dedicat dezvoltatorilor, despre strategia companiei pe viitor.

Microsoft 10 va beneficia chiar si de Cortana, asistentul virtual al celor de la Microsoft. Cortana este echivalentul gigantului din Redmond pentru Siri sau Google Now si, in cateva luni, va fi reinventat complet pentru a ne impresiona din spatele noului Windows 10. Chiar daca momentan nu stie prea multe limbi straine, daca isi va face treaba in engleza suficient de bine, importanta asistentilor virtuali in sistemele de operare clasice, pentru desktop-uri, notebook-uri si hibride va creste radical.

Windows 10 va introduce, printre altele, si noi gesturi pe care le veti putea realiza pe touchpad. Pentru ca astfel de gesturi cu mai multe degete nu au fost niciodata destinate utilizatorilor obisnuiti nici pe Mac, oficialii Microsoft au insistat ca vor face viata mai usoara in special utilizatorilor avansati de PC care pun mare pret pe multitasking. Gesturile includ trei degete in jos pe touchpad pentru minimizarea tuturor ferestrelor, trei degete in sus pentru expunerea tuturor programelor deschise si a desktop-urilor virtuale in format Task View si trei degete in stanga sau in dreapta pentru alternarea aplicatiilor pe care le aveti deschise in prim plan.

Vom afla mai multe despre viitorul Windows 10 pentru PC si despre varianta pentru dispozitive mobile in luna ianuarie a anului 2015, cand Microsoft ne va oferi informatii noi in legatura cu software-ul lor.

Sursa: playtech.ro