Retete Raw: Crochete de vinete cu sos de castraveti. Fara foc! – Cap Limpede

Retete Raw: Crochete de vinete cu sos de castraveti. Fara foc!

Au inceput sa apara vinetele romanesti in piete, iar castravetii confera hidratarea de care avem nevoie in zilele fierbinti, de vara. Iata cum sa preparati crochete de vinete cu sos de castraveti fara foc.

Ingrediente crochete de vinete:

2 vinete, curatate de coaja si feliate subtire
¼ ceasca ulei de masline
½ ceasca apa
1 lingura sirop de agave
1 lingurita boia dulce
½ lingurita boia de ardei iute

Amestecati feliile de vanata intr-un castron cu restul ingredientelor. Lasati peste noapte la marinat, amestecand din canc in cand.
Porniti aparatul de deshidratat si uscati feliile de vanata pana devin crocante.

Ingrediente sos de castraveti:

1 ceasca alune caju, inmuiate peste noapte
Pulpa de la o nuca de cocos
½ ceasca apa
½ ceasca zeama de lamaie
4 catei usturoi
Putina sare de Himalaya si piper
1 ceasca cubulete de castraveti
1 lingurita chimion (diferit de chimen!)
1 lingura patrunjel proaspat tocat

Amestecati intr-un blender alunele caju, nuca de cocos, zeama de lamaie si usturoiul. Procesati pana obtineti o pasta omogena.

Amestecati pasta intr-un castron cu sarea, piperul, castravetii, chimionul si patrunjelul.

Ornati castronul cu cateva frunze de patrunjel si serviti alaturi de crochetele de vinete iuti.

Pofta buna!

spre