Andreea Benchea este Miss Romania in Italia 2012. Tanara a fost desemnata cea mai frumoasa tanara romanca din Italia, la sfarsitul finalei care s-a desfasurat pe 21 si 22 iulie la Rainbow Magic Land din Valmontone, langa Roma. In finala concursului, organizat de Asociatia Romanilor din Italia, s-au calificat 38 de tinere.

Pe locul doi s-a clasificat Diana Elena Ciubotaru, iar pe locul III Ioana A. Andronic. Anastasia Cristian a castigat titlul de “Miss Simpatia”.

“M-am pornit pe acest drumul, care m-a adus in finala, cu speranta ca voi castiga unul din primele locuri. Am luptat cu toate puterile sa dau ce-i mai bun din mine, dar am avut parte si de momente de  nesiguranta si bineinteles, de emotii. Dupa cateva zile de repetitii, oboseala a fost foarte multa, am depus toate un efort enorm. Poate si de aceea, cand am auzit numarul si numele meu strigat pe scena, am inceput sa plang, nu puteam sa ma abtin din plans. Premiul e cu atat mai important cu cat concurenta a fost foarte stransa. Din prima zi am vazut ca toate fetele erau foarte frumoase, fara exceptie. Unele mai erau si foarte inalte!”- ne-a declarat castigatoare concursului.

Andreea Benchea, nascuta la Roman in 1990, a sosit in Italia acum doi ani de zile. Locuieste impreuna cu cele doua surori ale ei, care lucreaza in localitatea Rivarolo Canavese (Piemonte) Dupa terminarea liceului in tara, a mai studiat doi ani la un colegiu tehnic. In Italia, a lucrat un an intr-un mic restaurant, dar de cateva luni de zile nu mai are un contract de munca. Este convinsa ca a cucerti juriul de la “Miss Romania in Italia” cu naturaletea si simpatia de care a dat dovada, dar si datorita “ochilor”.

“Sper ca acest concurs sa-mi ofere mai multe perspective de a fi remarcata, mi-as dori sa lucrez in TV sau cinematografie”, ne spune Andreea, care se pregateste pentru participarea la finala Miss Diaspora 2012, care va avea loc la Mangalia la inceputul lunii august. Atunci, spera ca sa fie sustinuta si de parintii ei, care nu au putut sa vina in Italia, pentru a o aplauda la finala de la Valmontone.

“Finala a fost un mare succes. Toate pregatirile, pana in ultima seara, au decurs dupa un program foarte bine organizat. Am fost foarte multumiti in special de coregrafie, care, desi extremde dificila, a fost invatata de fete intr-un timp record. Sambata au venit cateva sute de spectatori, iar duminica numarul lor a fost mult mai mare, toti au aplaudat si au sustinut concurentele”, ne-a spus Eugen Terteleac, organizatorul concursului.

“Multumesc prin intermediul Gazetei Romanesti colegilor di staff-ul ARI, stilistilor, artistilor si tuturor celor care au participat la eveniment

Andreea Benchea a primit o coroana speciala, realizata de principesa Grazia Borghese, designer de bijuterii din Roma.

Cele doua serate au fost prezentate de Ramona Bãdescu, “simbol valoros al comunitãtii romanesti din Italia”- se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romanilor din Italia. Tinutele de seara ale concurentelor au fost puse la dispozitie de creatorii de moda Mihaela Drafta, Giani Sapone si MihaSpose – designerul preferat de romanii din Roma.

In cadrul evenimentului au urcat pe scena membrii  trupei Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, iar deschiderea spectacolului a fost facuta de Liviu Hodor&Mona.

O mare surpriza a serii a reprezentat-o coroana realizata pentru Miss Romania in Italia 2012 de principesa Grazia Borghese, cunoscut designer de bijuterii, colaboratoare a unor importanti creatori de “Alta Moda” si protagonista a celor mai importante evenimente culturale ale momentului.

In crearea coroanei pentru Miss Romania in Italia, Grazia Borghese s-a inspirat din forma Ateneului Roman de la Bucuresti. Unul din motivele care au facut-o pe principesa da elaboreze formele monumentului este ca pozitia sa, din Piata Revolutiei, evoca faptul ca viata, dezvoltarea si cultura pot inflori doar in libertate. Culorile pietrelor pretioase folosite de principesa in realizarea coroanei, culorile tricolorului romanesc, evoca deasemenea aspiratiile de libertate ale natiunii.

“Bijuteria, cu formele sale sinuoase, evoca muzica interpretata in acest loc si care oglindeste cultura romana. Formele sinuoase ale coroanei din aur sunt imbogatite de pietrele pe care principesa le-a ales pentru aceasta ocazie: perle biwa, topaze azure, cistale vechi si un lemon quartz pentru piatra centrala. Aceasta din urma este simbolul optimismului, a bunastarii si creativitatii. Ajuta la punerea in valoare a calitatilor celui care o poarta. Ajuta la limpezirea mintii, permite controlul de sine si si ajuta la trairea unei vieti libere. O coroana realizata de o principesa dintr-o veche familie italiana pentru o straina naturalizata aici, este ca  un indemn si o apropiere intre cele doua popoare”, a declarat Eugen Terteleac, presedintele ARI.

Miruna Cajvaneanu

Iata clasamentul:

Andreea Benchea – Miss Romania in Italia 2012

Diana Elena Ciubotaru – locul II

Ioana A. Andronic – locul III

Anastasia Cristian – Miss Simpatica

 

Premii Miss Romania in Italia – REGIONALE

1.      Ioana A. Andronic – Miss Romania in Italia Lazio

2.      Daniela Marinica – Miss Romania in Italia Marche

3.      Denisa Pora – Miss Romania in Italia Calabria

4.      Alexandra Gurguiatu – Miss Romania in Italia Sardegna

5.      Aura Ciangau – Miss Romania in Italia      Umbria

6.      Andreea Chilom – Miss Romania in Italia Lombardia

7.      Diana Elena Ciubotaru – Miss Romania in Italia Veneto

8.      Andreea Benchea – Miss Romania in Italia Piemont

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.