Acasă Multimedia Fotogalerie Reteta unui esec garantat! Cele noua minciuni cu care te hranesti zilnic...

Reteta unui esec garantat! Cele noua minciuni cu care te hranesti zilnic doar pentru a te simti mai bine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

4. “Este ceva fundamental gresit in legatura cu mine sau ceva diferit”

sa

Aceasta credinta este piatra de temelie a rusinii personale, credinta ca este ceva gresit in legatura cu noi insine, ca suntem defecti, ca suntem insuficienti. Unul dintre efectele secundare ale traiului intr-o societate robusta in care se afla sute de milioane de oameni este reprezentat de tendinta de comparare intre noi insine dupa standardele arbitrale ale societatii in care traim. Cu cat inaintam mai mult in varsta, observam diferentele dintre noi si cei din jurul nostru, fie ca suntem mai scunzi, mai inalti, mai frumosi, mai urati, mai destepti, mai prosti, mai puternici, mai slabi.

Acest fenomen serveste unui anume scop. Ideea este aceea de a-i face pe oameni sa se supuna unor idealuri pre-definite ale societatii in care traim pentru ca toti sa putem trai unul cu celalalt intr-o aparenta armonie.

Dar pretul pe care noi il platim datorita acestui fenomen este platit prin internalizarea unor anumite credinte limitative despre noi insine, credinte care suna in felul urmator: nu sunt indeajuns asa cum sunt, sunt la un nivel fundamental o persoana defecta si care nu merita sa fie iubita. Unii dintre noi internalizam o multime de astfel de credinte, in special daca am fost traumatizati in trecutul nostru.

Aceste credinte submineaza toata valoarea noastra interioara si se fac vazute in tot ceea ce facem.

Dar iata care este partea uimitoare a acestui fenomen: ne este frica sa ne eliberam de aceste credinte, credinte care ne spun ca nu suntem indeajuns.

Intrebarea care trebuie sa ne-o adresam este aceasta: “De ce ne mentinem credinta interioara potrivit careia suntem o sub-specie umana, care nu merita sa fie iubita, respectata, demna de a cunoaste culmile succesului si sa nu ne demonstram contrariul?”.

Raspunsul este valabil pentru orice credinta pe care o mentinem ca fiind adevarata referitoare la noi insine: ne face sa ne simtim speciali. Daca suntem fundamental inferiori, vom juca tot timpul acelasi rol de victime, de martiri, iar ca rezultat macar putem sa jucam un rol in viata noastra, oricat de ciudat ar fi acesta. Daca te-ai detasa de aceste credinte limitative si ai accepta ca esti demn de dragoste si de tot ceea ce are aceasta viata de oferit, ti-ai pierde si rolul de victima, dreptul de a fi special si te-ai transforma intr-o persoana anonima, o alta persoana printre celelalte sute de milioane de pe lumea aceasta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos