RETETA Raw: Tarta cu lime si cocos (fara foc)

Raw Life and Style

Caldurile se întorc, asa ca o tarta racoritoare cu lime si nuca de cocos este solutia ideala pentru un desert delicios. Daca este si raw, cu atat mai bine, deoarece aroma va fi mai puternica si substantele nutritive vor ramane intacte. Iata cum sa faci o tarta cu lime si cocos fara foc.

Ingrediente crusta:

  • 1 ceasca migdale rasnite fin
  • 1 lingura pudra mesquite
  • 4 curmale mari
  • 2 linguri sirop de artar raw
  • 1 lingurita esenta raw de vanilie

Amestecati toate ingredientele de mai sus într-un blender si amestecati pana obtineti o pasta moale, lipicioasa si aromata. Presati într-o forma de tarta si dati deoparte sau la frigider pana este gata crema.

Click pe aceeasi tema:  RETETA: Orez cu sparanghel

Ingrediente crema:

  • 3 cesti alune caju si/sau nuci de macadamia
  • ½ ceasca ulei de cocos
  • ½ ceasca sirop de agave sau artar
  • 1/3 ceasca suc de lime (lamai verzi)
  • 3 linguri coaja rasa de lime (de la 7 lamai verzi)
  • ¼ ceasca apa purificata

Amestecati nucile, siropuld e agave, sucu de lime, coaja rasa si apa într-un blender. Adaugati uleiul de cocos si amestecati din nou, pana obtineti o pasta fina si omogena.
Turnati crema peste crusta si presarati coaja de lime deasupra, dupa gust. Dati la congelator cateva ore, pana se întareste. Se poate pastra la frigider pana la servire.

Click pe aceeasi tema:  RETETA: Orez cu sparanghel

Pofta Buna!









spre