Acasă Utile Reteta naturala care iti regenereaza ficatul in cinci zile!

Reteta naturala care iti regenereaza ficatul in cinci zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ficatul joaca un rol deosebit de important in organism, unde indeplineste mai multe functii vitale. Printre acestea se numara si eliminarea din corp a toxinelor, respectiv producerea de energie.

Ficatul este astfel un fel de filtru pentru corp, iar noi il asaltam zilnic cu tot felul de alimente nesanatoase pana ce, in timp, acesta ajunge la suprasaturare si cedeaza. Iata de ce trebuie sa il protejam si sa il detoxifiem din cand in cand…. Daca nu il ingrijim corespunzator, ficatul se poate imbolnavi.

Iata principalele boli si afectiuni ale ficatului rezultate in urma suprasolicitarii: Ciroza, Boala ficatului gras, Hepatita, Fibroza, Cancer, Boala Wilson, Deficitul de Alfa-1 antitripsina, Galactozemia.

Imbolnavirea ficatului

Boala de ficat se refera la mai multe disfunctii care ii afecteaza eficienta de functionare. De regula, daca tesuturile tisulare ale ficatului sunt afectate in proportie de peste 75%, ficatul poate ceda complet.

Iata principalii factori responsabili pentru imbolnavirea ficatului:

• Medicamentele cu toxicitate crescuta

• Hepatita

• Boala de ficat gras non-alcoolic

• Defectele congenitale sau ereditare

Printre simptomele bolii de ficat se numara:

• Greata

• Varsaturi

• Pierdere in greutate

• Umflarea articulatiilor

• Gripa

• Urina inchisa la culoare

• Stare de indispozitie continua

• Varsaturi cu sange

• Anemie

• Tulburari de ordin cognitiv

• Dureri in segmentul superior al bratului drept

Moduri de curatare a ficatului:

In primul rand, ai grija sa mentii o alimentatie sanatoasa fara alimente grase, fara bauturi carbogazoase sau alcool. Iar ca sa sustii detoxifierea si regenerarea ficatului, se recomanda sa bei acest suc detoxifiant.

Ingrediente:

• O sfecla medie

• Unul sau doi morcovi mici

• Un mar mare

• Un pahar de apa

Preparare:

Rastoarna ingredientele in blender, in robotul de bucatarie sau in storcator si paseaza-le bine pana la obtinerea unei consistente cremoase. Poti consuma amestecul ca atare, sau il poti dilua cu apa ca sa obtii suc.

Sucul trebuie consumat pe stomacul gol, in inghitituri mici, de regula dupa inghitirea unei linguri de ulei de masline cu putina zeama de lamaie. Pe parcursul zilei, bea cat mai multe lichide si ceaiuri de ciulin.

Sursa: Secretele, Autor Petrut