Acasă World Reteta fericirii a lui Albert Einstein a fost dezvaluita! Vezi cat de...

Reteta fericirii a lui Albert Einstein a fost dezvaluita! Vezi cat de valoroasa este teoria geniului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doua bilete pe care Albert Einstein le-a scris pentru un curier, in care explica teoria sa pentru o viata fericita, au fost dezvaluite dupa 95 de ani si au fost vandute de o casa de licitatie, potrivit BBC.

In 1922, fizicianul nascut in Germania, faimos pentru Teoria Relativitatii, se afla intr-un turneu in Japonia, unde sustinea mai multe conferinte.

Fusese anuntat ca va primi Nobelul pentru Fizica si celebritatea lui depasise granitele cercurilor stiintifice.

Un curier japonez a ajuns la hotelul Imperial din Tokyo, pentru a-i inmana lui Einstein un mesaj. in loc de bacsis, omul de stiinta i-a oferit doua bilete cu mesaje scrise de mana.

„Poate ca, daca ai noroc, aceste notite vor deveni mai valoroase decat bacsisul in sine”, i-ar fi spus Einstein mesagerului, potrivit vanzatorului, ruda a curierului, care locuieste in Hamburg si a dorit sa ramana anonim.

Pe unul dintre bilete, o foaie cu antetul hotelului, scrie: „O viata simpla si linistita aduce mai multa bucurie decat cautarea succesului intr-o neliniste constanta”. Acest biletel a fost vandut cu 1,56 milioane de dolari.

Pe celalalt, o foaie simpla de hartie, cercetatorul a notat: „Unde exista o dorinta, exista un drum”, acesta fiind adjudecat in schimbul sumei de 240.000 de dolari.

Nu este cunoscut daca mesajele erau cugetari ale lui Einstein fata de propia celebritate, a afirmat Roni Grosz, cel care se ocupa de cea mai mare colectie Einstein din lume, cea de la Universitatea Ebraica din Ierusalim.

Chiar daca celor doua bilete le lipseste valoarea stiintifica, ele pot dezvalui ganduri intime ale fizicianului, al carui nume a devenit sinonim cu geniul, a mai spus Grosz.

„Ceea ce facem aici este sa pictam un portret al lui Einstein – barbatul, omul de stiinta, efectul lui asupra lumii – prin scrierile sale. Acestea reprezinta piese ale mozaicului”, a mai declarat Grosz.