Din cele mai vechi timpuri oamenii au utilizat tot ce au avut la indemana pentru a contracara anumite simptome sau pentru a proteja organismul. Vezi remediile babesti care au facut istorie.

Ceapa este un remediu excelent pentru insomnii. Se zdrobeste o bucata de ceapa si se tine in apropierea nasului cateva minute.

Tot pentru insomnii si stres se utiliza baia cu ace de brad. Acele de brad erau fierte, dupa care lichidul era turnat in apa de spalat.

Istoricul grec Tucidides descrie in textele sale efectele miraculoase pe care uleiul si vinul le au asupra infectiilor interne. Soldatii romani primeau zilnic o ratie de vin, pentru a evita infectiile interne din organism, scrie efemeride.

Rezervele de vin depaseau cu mult rezervele de apa dulce ale flotei spaniole. In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, soldatii italieni primeau o portie de vin rosu, care era considerat un remediu impotriva tifosului si dezinteriei.

Mierea este cel mai bun remediu impotriva bolilor de piele si a ranilor. Ea favorizeaza refacerea tesuturilor.

Compresele cu cartofi rasi si gargara cu sare sau bicarbonat inlatura durerile din gat. Cartofii cruzi sunt un remediu si pentru durerile de cap. Se aplica pe frunte bucati de cartofi si in cateva minute durerea va disparea.

Fara sa mearga la saloane de infrumusetare bunicile noastre excelau prin frumusete si sanatatea tenului. Ele utilizau flori de musetel amestecate cu miere. Pasta se aplica pe fata. Pentru un par frumos se aplica o masca din albus de ou, bine batut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.