Acasă Stirile zilei Stiinta Oamenii de stiinta au facut anuntul! Un obiect neindentificat va lovi Pamantul...

Oamenii de stiinta au facut anuntul! Un obiect neindentificat va lovi Pamantul pe 13 noiembrie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un obiect neidentificat este asteptat sa intre in coliziune cu Pamantul, luna viitoare, sustin expertii. Misteriosul obiect ar putea ateriza in Oceanul Indian, luna viitoare.

Astronomii de la Agentia Spatiala Europeana monitorizeaza cu atentia traiectoria unui obiect zburator neindentificat, care ar urma sa aterizeze in Oceanul Indian, pe 13 noimebrie. Expertii sustin ca obiectul ar putea fi o bucata dintr-o nava spatiala Apollo, dintr-o misiune lunara. Insa, acestia spun ca cea mai mare parte va arde la intrarea in atmosfera, iar resturile vor cadea deasupra Oceanului Indian, relateaza stirileprotv.

Obiectul, care a fost numit “WTF1190F”, le va oferi o sansa unica oamenilor de stiinta sa observe evolutia unui astfel de impact de la cap la coada.

Cercetatorii nu stiu exact ce reprezinta obiectul, insa ii urmaresc cu atentie traiectoria in spatiu, iar obiectul urmeaza sa loveasca Pamantul in trei saptamani. Mai mult, acestia au date exacte: obiectul va ateriza in Oceanul Indian, la 65 de km de Sri Lanka, la ora locala 6:20.

WTF1190F masoara doi metri si ar putea fi o bucata a unei nave folosite intr-o misiune lunara recenta sau chiar a unei nave Apollo, trimisa in spatiu cu mai bine de 40 de ani in urma, sustin cercetatorii, conform Daily Mail.

Dar, oamenii de stiinta sustin ca nu este un pericol pentru Terra, ci mai degraba o ocazie rara pentru ca acestia sa observe efectele unui impact mai mic la aterizare.

Traiectoria lui WTF1190F a fost calculata prima data in 2012. Obiectul necunoscut a fost redescoperit de astronomii de la Catalina Sky Survey din Arizona, care au calculate noua traiectorie. Specialistii spun ca impactul lui WTF1190F cu Pamantul nu va reprezenta un pericol si este posibil ca cea mai mare parte sa arda la intrarea in atmosfera.

WTF1190F este unul dintre cele douazeci de obiecte din spatiu care ar putea intra in coliziune cu Pamantul, sustin cercetatorii. “Probabil ca este o piesa de istorie spatiala care s-a intors sa ne bantuie” a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Harvard si care este convins ca obiectul ar putea sa fie o ramasita de la o misiune Apollo, din urma cu 40 de ani.