Acasă Sanatate Redescopera natura umana: Motivul pentru care ar trebui sa mergi pe iarba...

Redescopera natura umana: Motivul pentru care ar trebui sa mergi pe iarba dimineata si seara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista o convingere comuna care ne spune ca mersul pe iarba dimineata si seara este extrem de benefic pentru sanatatea noastra; mai ales pentru sanatatea ochilor nostri. Te-ai intrebat vreodata de ce? Ei bine, in continuare iti vom prezenta care sunt cele cinci motive pentru care acest obicei poate face o multime pentru mintea si corpul tau.

#1. Iti intinereste simturile si calmeaza mintea

Intregul mediu de dimineata – aerul proaspat, soarele si atmosfera pasnica te poate ajuta intr-o multime de moduri. Oxigenul proaspat iti poate ajuta corpul sa functioneze mai bine, soarele te incalzezste si reface nivelurile de vitamina D si atmosfera pasnica iti relaxeaza mintea si corpul, permintandu-ti sa te eliberezi de stres. Dincolo de verdele crud al ierbii, aceasta contribuie la producerea de hormonii care te ajuta sa te relaxezi.

#2. Stimuleaza intregul corp, inclusiv ochii

Picioarele noastre sunt case de depozitare a zonelor de reflexologie care corespund diferitelor organe ale corpului. Conform principiilor reflexoterapiei, stimularea acestor puncte poate ajuta la ameliorarea bolilor particulare  si le poate ajuta sa se afle intr-o stare buna de sanatate. Piciorul are puncte pentru ochi, urechi, plamani, stomac, splina, creier, rinichi si alte organe, asa ca atunci cand mergi pe iarba, aceste zone sunt stimulate, ajutandu-ti astfel intregul organism sa fie sanatos.  Cand mergem pe iarba, stimulam terminatiile nervoase aflate la nivelul talpii piciorului si astfel corpul nostru ramane intr-o stare de echilibru. Un alt motiv pentru aceasta convingere este ca atunci cand mergem, punem presiune maxima pe primul, pe al doilea si pe al treilea deget. Aceste puncte de reflexologie pentru ochi sunt prezente la nivelul celui de-al doilea si celui de-al treilea deget si de aceea mersul pe iarba are o multime de beneficii pentru ochi.

#3. Te conecteaza la pamanat si neutralizeaza energiile electrice

In naturopatie, specialistii isi bazeaza tratamentul pe cele cinci elemente ale naturii, iar unul dintre aceste elemente este pamantul. Pamantul contine campuri magnetice si are un anumit flux de energie. Prin urmare, atunci cand mergem desculti pe iarba, ne conectam  direct la campul magnetic al pamantului, care afecteaza intregul  camp electric si magnetic al corpului nostru. Acest schimb de energii ajuta la neutralizarea  impulsurilor electrice negative din corpul nostru, despre care stim ca provoaca anumite boli. Prin urmare, eliberarea de aceste energii negative fara doar si poate are un efect pozitiv asupra starii noastre generale de sanatate.

#4. Iti permite sa te bucuri de soare

Atunci cand mergem pe iarba dimineata devreme, oferim corpul nostru darul pretios al energiei solare. Energia soarelui este o sursa importanta de energii vindecatoare si de regenerare. “Energia soarelui”, asa cum este numita in naturopatie, este sursa energiei. Ajuta la dezinfectarea corpului, tonifica musculatura si nervii, aprovizioneaza intregul corp cu energie si furnizeaza organismului o vitamina extrem de importanta si anume vitamina D.

Plimbarile la soare sunt extrem de importante si benefice si pentru a profita la maxim de beneficiile acestora, intervalul orar perfect si la care putem profita la maxim de toate beneficiile oferite este 6:30 –9:00 dimineata si 4:30 – 6:30 seara. Acestea fiind spuse, ar trebui sa fim atenti sa nu ne expunem la lumina aspra a soarelui de amiaza, deoarece aceasta poate fi periculoasa pentru sanatatea noastra.

#5. Refacerea nivelului de vitamina D

In ultima vreme, osteoartrita si alte boli legate de un deficit de vitamina D au devenit un lucru destul de comun. Doctorii sunt ca acest lucru se datoreaza in principal lipsei de expunere la soare. Prin urmare, atunci cand umblam in aer liber – dimineata devreme – soarele reface nivelurile de vitamina D, ajutandu-ne oasele si articulatiile sa fie sanatoase. Daca esti insarcinata, aceasta vitamina este cu atat mai mult importanta pentru tine.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos