Realitatea bate fictiunea! Ce vrea NASA sa faca pe Marte e mai tare decat aselenizarea!

Raw Life and Style

Oamenii de stiinta de la NASA au anuntat ca vor sa introduca oxigen in atmosfera de pe Marte in cadrul misiunii, care va avea loc in 2020, scrie Metro. Astronomii intentioneaza sa includa un robot al carui obiectiv va fi sa transforme atmosfera de pe Marte in oxigen respirabil.

 

Robotul va trebui sa realizeze pe Marte sapte experimente stiintifice, care au ca scop sa deschida calea pentru viitoare misiuni cu echipaj uman si sa caute urme ale unor forme de viata.

Click pe aceeasi tema:  Se intampla o data la un MILION de ani! Ce EVENIMENT ASTRONOMIC va avea loc DUMINICA!

Printre cele sapte experimente pe care acest robot le va realiza se numara transformarea dioxidului de carbon, care domina atmosfera rarefiata a planetei, in oxigen. Oxigenul ar fi util pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman, precum si pentru producerea combustibilului necesar pentru misiunile de intoarcere pe Terra.

 

Robotul va fi echipat cu doua camere video 3D si o statie meteorologica experimentala, alaturi de alte instrumente, care vor totaliza 40 de kilograme.

„Explorarea planetei Marte va fi un eveniment extrem de important pentru generatia viitoare, la fel cum a fost aselenizarea pentru generatia noastra”, a declarat cercetatorul Michael Hecht.

Click pe aceeasi tema:  Cercetatorii au obtinut RACHIU din zatul de cafea

sursa: jurnalul.ro

spre