Acasă Multimedia Fotogalerie Reactiile corpului nostru pentru care nu avem explicatie. De ce ni se...

Reactiile corpului nostru pentru care nu avem explicatie. De ce ni se face piele de gaina sau somnul dupa masa?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organismul si mintea noastra sunt pline de mistere. Reactiile ascunse, pe care nu le stiam despre noi, devin cu adevarat uluitoare atunci cand le aflam semnificatia. Va prezentam mai jos cateva reactii ale corpului si explicatiile lor, potrivit listverse.com:

1pielea de gaina

10. Ce provoaca pielea de gaina Acest aspect, denumit stiintific piloerectie, apare cand iti este frig sau treci prin anumite stari emotionale, cum ar fi incantare coplesitoare sau frica. Pielea de gaina este provocata de contractia muschilor minusculi care stau la baza fiecarui fir de par.

1incheieturile9. De ce iti trosnesc incheieturile Cele mai multe articulatii din organismul uman sunt de tip diartroidal, ceea ce inseamna ca oasele sunt unite printr-o capsula. Inauntrul acesteia se afla un lubrifiant numit lichid sinovial, care contine gaze dizolvate. Cand fortezi incheietura, gazul este nevoit sa iasa. Aceasta eliberare face acel zgomot. Daca obisnuiesti sa iti trosnesti degetele des ar fi bine sa incerci sa renunti la acest obicei deoarece, in timp, iti poate slabi puterea cu care poti apuca si tine obiecte.

1plangi cand tai ceapa8. De ce plangi cand tai ceapa Atunci cand tai o ceapa, ii rupi celulele, care elibereaza enzime, iar acestea produc gazul numit oxid de propanetial. Atunci cand aceasta substanta atinge suprafata sensibila a ochilor, cauzeaza intepaturile care duc la lacrimi. Apoi creierul comanda glandelor sa produca si mai multe lichid pentru a inlatura substantele care irita ochii. Si cu cat tai mai multa ceapa, cu atat mai mult gaz iritant se produce si cu atat mai multe lacrimi vei varsa.