Acasă Stirile zilei Social ACCIDENTUL cu TURISTI ROMANI din MUNTENEGRU: Numarul romanilor morti a ajuns la...

ACCIDENTUL cu TURISTI ROMANI din MUNTENEGRU: Numarul romanilor morti a ajuns la 18! UPDATE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru, a anuntat televiziunea publica din RTCG, citand politia, relateaza AFP. Numarul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informeaza MAE, care a anuntat ca a deschis doua linii telefonice pentru familiile celor care se aflau in autocarul prabusit. Aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene, care transporta doua echipe de evaluare, una medicala si una consulara, a aterizat luni dimineata la Podgorita.

UPDATE 9:30 – Corlatean si-a anulat participarea la CAE si CAG pentru a merge la Podgorita

Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, si-a anulat participarea la reuniunile CAE si CAG din Luxemburg, urmand sa plece la Podgorita pentru a coordona la fata locului activitatile echipei operative din Romania, in cooperare cu autoritatile locale, pentru asistenta victimelor accidentului.

Conform unui comunicat MAE, luni dimineata, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, l-a contactat telefonic pe vicepremierul si ministrul Afacerilor Externe muntenegrean, Igor Lukšić, in legatura cu tragicul accident petrecut duminica, in Muntenegru, soldat cu victime cetateni romani morti si raniti.

UPDATE 8:50 – O echipa medicala si una consulara din Romania au ajuns la Podgorita, cu o aeronava MApN

Aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene, care transporta doua echipe de evaluare, una medicala si una consulara, ce vor actiona pentru sprijinul si recuperarea cetatenilor romani implicati in accidentul rutier de duminica, a aterizat luni dimineata la Podgorita.

La bord se afla si secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a aprobat efectuarea unui zbor in Muntenegru, cu o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene, care va actiona pentru sprijinul si recuperarea cetatenilor romani implicati in accidentul rutier de duminica.

Misiunea este executata la solicitarea Celulei de criza constituita la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Celula de criza a pus la dispozitie doua linii telefonice, in regim de permanenta: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din Romania) si un numar apelabil si din strainatate – 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizeaza permanent evolutia celorlalte persoane implicate in accident, urmand sa acorde intreaga asistenta necesara.

Totodata, personalul MAE aflat la fata locului acorda asistenta consulara victimelor accidentului si pentru repatrierea corpurilor neinsufletite.

Si Consulul Romaniei la Tirana a plecat in Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, in acest caz.

Sursa: mediafax.ro