Acasă Stirile zilei Justitia Radu Mazare, urmarit de DNA in trei noi dosare

Radu Mazare, urmarit de DNA in trei noi dosare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Radu Mazare, a fost citat sa se prezinte, miercuri, la DNA Constanta, pentru a da declaratii intr-un dosar in care se fac cercetari prvind presupuse fapte de coruptie. Edilul de la Constant a anuntat, la iesirea de la DNA Constanta, ca i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in trei noi dosare legate de retrocedari de terenuri.

Primarul spune ca nu a primit nicio restrictie din partea procurorilor anticoruptie si ca procurorul care se ocupa de cazul sau este acelasi care il ancheteaza si pe seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

„Au fost doua spete legate de terenuri si mai este o a treia cu doi care s-au judecat. Trebuia sa fi predat terenul unuia si fiindca nu i l-am predat, instanta a obligat Primaria la cheltuieli de judecata si despagubiri de cateva zeci de mii de lei si eu sunt vinovat pentru asta, dar nu stiu amanunte, trebuie sa ma duc la birou. Am lua la cunostiinta invinuirile si mi-a spus ca daca doresc sa vin sa dau o declaratie, daca nu, sa inaintez un memoriu in care sa explic”, a spus Mazare, care a precizat ca terenul respectiv ar avea cateva sute de metri patrati.

Radu Mazare a mers la DNA Constanta imbracat in hainele kaki in care a aparut la mai multe evenimente, inclusiv la intruniri ale PSD, si avand pe cap bereta rosie.

„E vorba despre, dar nu stiu daca am voie sa va spun pentru ca m-a certat avocatul, intrucat conform noului Cod penal nu mai ai voie sa spui in momentul anchetei despre ce te ancheteaza. E vorba despre un doctor care a fost mostenitorul bunicii sale si a avut 300 de metri patrati si i-am dat retrocedare cu hotarare de instanta, i-am dat un teren in compensare si in hotararea de instanta spunea s-o trimitem la Fondul Proprietatea, pentru ca noi in data respectiva nu aveam terenuri. Am dat dispozitia dupa trei luni, cand aveam terenuri. Legea spune ca daca ai teren, sa-i dai teren. E un doctor, nu-i dau numele, e un medic dermatolog din Constanta, sunt 4-5 dermatologi in Constanta, il stiti. Si al doilea este un nene care a avut o notificare de 100 de metri patrati, tot mostenitor, tot al unei bunici sau ceva de genul asta, cu o suta de metri, i-am dat 60 de metri, pentru restul l-am trimis la Fondul Proprietatea. Mi-a dat Prefectura inapoi, mi-a zis sa scriu suprafata, am scris suprafata, procurorul n-a vazut-o si a zis ca l-am prejudiciat si a inceput urmarirea penala. Deci cam asta stiu eu din povesti. Nu exista nicio plangere, oamenii sunt multumiti. Hotararea de instanta pentru doctorul dermatolog, am o hotarare cu un an anterior in care spune judecatorul in lamurirea hotararii de instanta”, spunea Radu Mazare la intrarea in sediul DNA, intrebat despre dosarele in legatura cu care a fost citat.