Cerul senin, intinderea uriasa de sare si oglinda care se formeaza in sezonul ploios atrag mii de turisti si fotografi amatori la Salar de Uyuni, in Bolivia, in fiecare an.

Salar de Uyuni este cea mai mare campie de sare din lume, cu o suprafata de peste 10.000 de kilometri patrati. Situata in sud-vestul Boliviei, la o altitudine de 3.665 de metri, Salar de Uyuni este unul dintre cele mai netede locuri de pe Pamant, cu o diferenta de nivel de doar un metru. Din acest motiv, dar si pentru ca cerul este foarte senin, datorita lipsei industrei, dar si fiindca aerul este uscat, avand o umiditate de aproximativ 30%, campia este folosita pentru calibrarea satelitilor. Cu ajutorul acestei tehnologii, oamenii de stiinta au demonstrat ca zona nu este perfect neteda, masuratorile aratand existenta unor „dealuri” si „vai” de doar cativa milimetri!

Salar de Uyuni este cunoscuta insa ca o atractie turistica, mai ales datorita potentialului pentru fotografii reusite pe care il dau relieful si atmosfera senina, dar si peisajul alb care pare ca nu se termina, anunta Huffington Post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.