Acasă Stirile zilei Stiinta FRANCMASONERIE sau MESAJE SECRETE? Descifrarea exacta a SIMBOLURILOR de pe bancnota de...

FRANCMASONERIE sau MESAJE SECRETE? Descifrarea exacta a SIMBOLURILOR de pe bancnota de un DOLAR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De la francmasonerie la mesaje secrete sau numerologie, simbolurile de pe bancnota de un dolar au fost interpretate diferit de-a lungul timpului. Business Insider a descifrat ce reprezinta de fapt simbolurile de pe cea mai cunoscuta bancnota din lume.

Unul dintre cele mai cunoscute mijloace legale de plata din lume, bancnota de un dolar american nu a suferit schimbari drastice de aspect din 1929. Business Insider explica simbolurile care fac aceast bilet recognoscibil oriunde pe glob.

Primele bancnote din istorie au aparut in China, inca din secolul al VII-lea, insa folosirea lor s-a raspandit abia in secolele X-XI, in timpul dinastiei Song. Negustorii de ceai incheiau tranzactiile mari cu bilete din hartie, ca sa evite sa transporte cantitati mari de metale pretioase.Aceste bilete garantau ca emitentul se obliga sa plateasca o anumita suma, in moneda reala (metale pretioase), la o data ulterioara sau la ordin, recunoscand practic o datorie. In timp, odata cu retragerea metalelor pretioase din sistemul monetar, detinerea fizica a aurului pentru tranzactii a inceput sa fie descurajata, iar bancnotele care putea fi convertite ulterior in valoarea lor nominala au devenit mijlocul favorit de plata.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, odata cu introducerea sistemului de mangement monetar Bretton Woods, multe state au renuntat la convertibilitatea in aur, in schimbul dolarului american, care, la randul lui, putea fi schimbat in metal pretios. Din cauza deficitului comercial si bugetar al SUA in timpul razboiului din Vietnam, state ca Germania sau Elvetia au parasit sitemul Bretton Woods. In 1971, Richard Nixon, presedintele Statelor Unite, a eliminat convertibilitatea dolarului american in aur. De atunci, monedele fluctueaza liber una fata de cealalta.

Primele bancnote de un dolar au fost tiparite in Statele Unite in 1862, in format mare, 189×79 mm. Portretul din partea stanga a bancnotei este al lui Salmon P. Chase, Secretarul Trezoreriei in timpul presedintelui Abraham Lincoln. Initial, bancnotele erau tiparite de banci private, care trebuiau sa cumpere securitati guvernamentale, un fel de obligatiuni care garantau valoarea biletului emis. Din 1877, acestea sunt tiparite de guvernul federal si, in prezent, sunt garantate de cele douasprezece banci regionale care fac parte din Sistemul Federal de Rezerve al SUA.

1no1

 

Citeste pe PAGINA 2 –>>