Din pacate, milioane de oameni sufera de dureri de spate, adesea prea dureroase si aproape insuportabile si nimeni nu stie o modalitate eficienta de a o atenua.

Chiar daca medicina conventionala poate oferi diferite tratamente pentru multe probleme comune, nu exista nici un tratament pentru dureri articulare sau de spate. Pe de alta parte, medicina traditionala, in special medicina chineza veche, trateaza in mod eficient problemele cronice cu ajutorul acupuncturii.

Acesta este studiul meridianelor energetice care se desfasoara la nivelul intregului organism si care ne afecteaza cu functia sa. Bolile sunt rezultatul fluxului de energie afectat la nivelul meridianelor, astfel incat organele afectate pot fi, de asemenea, tratatate prin stabilirea unui flux adecvat de energie prin meridiane. Acest lucru se poate realiza prin aplicarea presiunii asupra anumitor puncte ale corpului.

Metoda poate fi fie acupunctura daca sunt folosite ace, fie presopunctur daca sunt presate sau masate. Ultima modalitate poate fi practicata de oricine si nu este necesara instruirea speciala, in timp ce acupunctura necesita o multime de cunostinte si ace speciale.

Masajul anumitor puncte va usura simptomul durerii la nivelul articulatiilor, picioarelor si soldurilor. Stimularea obisnuita va atenua complet durerea. Acestea sunt cele trei puncte pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a va rezolva problemele legate de dureri de spate si articulare.

Stimularea primului punct, GB29, localizat la jonctiunea pelvisului si femurului, va ameliora durerea la solduri si la articulatii in general.

In combinatie cu punctul GB30, care poate fi gasit un pic mai jos in spatele feselor, la capatul inferior al osului pelvian, veti trata durerea resimtita la nivelul articulatiilor, spatelui, soldurilor si umerilor.

Al treilea punct, sau B54 este chiar in spatele genunchiului. Stimularea lui va relaxa muschii si va ameliora durerea la nivelul soldurilor si spatelui.

Stimularea obisnuita a acestor trei puncte va va ajuta sa usurati intotdeauna durerea si durerile articulare.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.