Acasă Multimedia Fotogalerie Primele vagoane romanesti ajung in Brazilia! GALERIE FOTO

Primele vagoane romanesti ajung in Brazilia! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un prim lot de 28 de vagoane romanesti va fi livrat de Astra Vagoane Calatori catre VALE Brazilia in ultima saptamana din an.

Primul lot de 28 de vagoane din cele 100 pe care Asta Vagoane Calatori Arad trebuie sa le livreze companiei braziliene Vale pleaca catre client in ultima saptamana a acestui an, potrivit proprietarului Astra, Valer Blidar. Fiecare dintre vagoane costa circa 1 milion de euro astfel incat in primul trimestru al anului viitor conturile fabricii romanesti vor fi alimentate cu 28 de milioane de euro. Vagoanele ar fi trebuit sa plece inca de la inceputul acestei luni, insa VALE nu a avut niciun vapor de transport disponibil.

“Brazilienii au dat acceptul pentru prototip de mai mult timp. Noi am terminat primele 28 de vagoane intr-un timp record si le punem pe vapor undeva in ultima saptamana a acestei luni. Ajung la destinatie pe undeva in jurul datei de 10 ianuarie. Urmatorul lot il vom expedia undeva prin trimestru 2 sau 3 al lui 2013”, a spus Blidar.

Livrarea tuturor vagoanelor catre compania braziliana se va face intr-o perioada de doi ani si jumatate.

Din cele 100 de vagoane, 96 sunt de calatori, 2 sunt vagoane generator si alte 2 sunt vagoane postale. Vagoanele de calatori au o capacitate de 96 de locuri la clasa a doua si 74 la clasa 1.

Vagoanele Astra vor transporta calatori pe o lungime de 1.200 de km in regiunea de Nord-Est a tarii sud-americane pe o cale ferata care face legatura intre tarmul atlantic si bazinul Amazonian.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLa ce RISCURI te expui daca faci autostopul!
Articolul următorAbonatii Romtelecom nu vor mai receptiona canalele PRO TV S.A.