Acasă Stirile zilei Prima reactie a lui Klaus Iohannis dupa referendumul din Grecia: Sper ca...

Prima reactie a lui Klaus Iohannis dupa referendumul din Grecia: Sper ca se vor gasi cai pentru a iesi din criza

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook dupa ce elenii au votat majoritar „Nu” la referendumul de ieri ca spera ca ca se vor gasi solutii pentru viitorul european al Greciei.

„Desi Grecia a votat NU la referendumul de ieri, sper ca intelepciunea politica si economica va prima in cele din urma si se vor gasi solutii care sa insemne DA pentru viitorul european al Greciei”, spune seful statului in mesajul sau.

Este foarte important pentru toate statele Uniunii Europene sa se caute in continuare cai pentru a iesi din criza, mai noteaza Klaus Iohannis pe Facebook.

Dupa numararea a 95% din buletinele de vot la referendumul convocat de premierul grec Alexis Tsipras pentru ca populatia sa se pronunte asupra propunerilor creditorilor internationali, rezultatele arata un procent de 61,31% din voturi pentru ‘Nu’, impotriva acestor propuneri, pentru ‘Da’ votand numai 38,69 %, transmite AFP.

Grecia a beneficiat in anul 2012 de o reducere cu 107 de miliarde de euro a datoriei externe si, in plus, a primit in ultimii patru ani imprumuturi in valoare de 220 de miliarde de euro in cadrul a doua programe succesive de asistenta financiara. Al doilea program a expirat marti, cand Grecia a intrat practic in incapacitate de plata, neachitand Fondului Monetar International o transa in valoare de 1,6 miliarde de euro. Grecia trebuie sa ramburseze si Bancii Centrale Europene, pe 20 iulie, o alta transa de imprumut de 3,5 miliarde de euro.