O noua tendinta este la moda in aceasta perioada – arsuri solare pe piele sub forma de desene artistice provocate in mod voit. Aceasta practica, venita din Statele Unite, a fost denuntata de dermatologi, informeaza bfmtv.com.

Adeptii acestui gen de arta, numit Sunburn, fac sa apara pe corpul lor modele cu ajutorul arsurilor solare. Conceptul consta in utilizarea cremei de protectie pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmand expunerea in mod voit la soare astfel incat bronzarea intensa sa scoata in evidenta desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe retelele sociale, scrie Agerpres.

Dermatologii avertizeaza insa ca aceasta activitate este in mod evident periculoasa. „Chiar daca pare distractiva, aceasta practica expune in mod intentionat pielea la radiatiile ultraviolete nocive”, explica la CBC News dermatologul Thomas Roher. „Arsurile solare și bronzarea sunt direct legate de cancer și imbatranirea pielii”, a adaugat acesta.

Fundatia contra cancerului de piele din Statele Unite s-a sesizat in legatura cu acest fenomen pe care l-a denuntat in mod oficial in aceasta saptamana. A risca dezvoltarea unui cancer pentru un tatuaj temporar este pentru experti o practica foarte disproportionata. „Arsurile solare nu sunt doar dureroase, ci și periculoase”, amintește Skin Cancer Foundation. A suferi cinci sau mai multe arsuri in timpul tineretii crește cu 80% riscul de a dezvolta un melanom’, avertizeaza aceasta.

Melanomul este cea mai grava forma de cancer de piele și se caracterizeaza prin aparitia unei tumori care se dezvolta incepand de la celulele pielii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.