Meteorologii au emis avertizari de COD PORTOCALIU si COD GALBEN de CANICULA, incepand de marti.

In cursul zilei de luni, 6 iulie, vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, unde se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatura- umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Maxime termice de 35…36 de grade vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

De marti, 7 iulie, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

In dupa-amiaza zilei de marti, 7 iulie, in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.