Avertizare de la meteorologi! Cod galben si portocaliu de canicula

Meteorologii au emis avertizari de COD PORTOCALIU si COD GALBEN de CANICULA, incepand de marti.

In cursul zilei de luni, 6 iulie, vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, unde se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatura- umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Maxime termice de 35…36 de grade vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

De marti, 7 iulie, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

Click pe aceeasi tema:  Rezultate miraculoase impotriva HIV! Un vaccin norvegian indeparteaza virusul!

In dupa-amiaza zilei de marti, 7 iulie, in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Click pe aceeasi tema:  Nu stiai asta! Cea mai sanatoasa mancare in post!

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.

 

spre