Coalitia de guvernare formata din PSD si ALDE are parte de primele scantei, pentru ca se ciocnesc interesele politice ale celor doua partide. in ciuda faptului ca a castigat conducerea unica a ALDE, Calin Popescu Tariceanu nu poate fi tocmai fericit.

Surse din PSD ne-au explicat ca se opereaza deja schimbari in teritoriu la oamenii sustinuti din partea fostului PC, de catre Daniel Constantin. Premierul Sorin Grindeanu a operat cateva demiteri, dar acum urmeaza proba de foc a numirilor, ceea ce redeschide discutia despre aportul politic pe care il poate aduce ALDE.

Liviu Dragnea este constient ca operatiunea de mazilire a lui Daniel Constantin poate avea efecte in plan politic, in primul rand ca oamenii acestuia nu vor mai sustine proiectele coalitiei PSD-ALDE nici in Parlament, nici in teritoriu.

O problema in acest sens este in teritoriu, acolo unde consilierii ”fideli” lui Daniel Constantin ar putea face jocurile in anumite consilii, unde lupta este ceva mai stransa, arata stiripesurse.

Tocmai din acest motiv, surse din coalitia de guvernare ne-au explicat ca s-a ridicat deja problema aportului politic pe care il mai poate aduce ALDE. Daca acesta scade, nici functiile care ar reveni celor de la ALDE nu vor mai fi la fel de generoase.

in aceste zile, liderii coalitiei duc un razboi al nervilor, dar problema va fi transata intr-o perioada relativ scurta. in cazul in care PSD nu va accepta un ALDE cu o zestre mai saraca, dar cu aceleasi drepturi, atunci tensiunile s-ar putea intensifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.