Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, joi, sa ceara Delegatiei permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin. Anuntul a fost facut de presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu, joi, el precizand ca motivele pentru excluderea fostului copresedinte sunt declaratiile publice facute in ultima perioada dar si decizia de a ataca in instanta organizarea Congresului.

Si cei care au sustinut demersul lui Constantin in instanta sunt somati sa isi retraga semnaturile pe plangerile penale, in caz contrar vor fi si ei exclusi din partid.

Cum raspunde Daniel Constantin

Daniel Constantin, fost copresedinte ALDE, a scris pe Facebook ca, prin actiunea de excludere a sa din partid, Calin Popescu Tariceanu isi ”santajeaza” colegii pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitie, abuzul comis fiind astfel certificat. El spune ca isi va sustine in continuare procedurile in instanta impreuna cu cei care sunt alaturi de el.

” intre mine si domnul Tariceanu, intre mine si o parte dintre cei care au fost NUMItI sambata in conducerea ALDE, este o diferenta fundamentala de gandire si de abordare politica. Ma delimitez in mod categoric de actiunile initiate de Tariceanu, de felul in care acesta intelege politica in anul 2017.

Din pacate, Tariceanu a ramas captiv unui stil arhaic de a face politica. Crede ca la 27 de ani dupa revolutie poate sa se comporte asa cum o facea in anii 1990. Inclusiv prin actiunea de excludere a mea, Tariceanu isi santajeaza colegii de partid pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitia, iar abuzul comis sa fie certificat.

Pozitiile noastre sunt ireconciliabile din cauza principiilor. Nu pot si nici nu vreau sa fac echipa cu un om care zdrobeste onoarea si nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este marturia spuselor mele.

A fost un congres pe care il consider nestatutar si imoral, unde Tariceanu a luat decizii care periciliteaza viitorul ALDE. Actioneaza in continuare in ilegalitate, asa cum probabil ca s-a obisnuit. Astazi, la data la care ia masuri impotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit sa il conduca singur, nu este validata in mod oficial la tribunal. Cred, tot mai mult, ca actiunile lui Tariceanu impotriva mea au fost premeditate.

A ales sa ingroape liberalismul sub un maldar de functii in care si-a numit camarila de servili. Acesta este Tariceanu si noul ALDE, subordonat total si obedient, asa cum doreste sa il conduca.

Eu nu accept politica pumnului in gura! Spre deosebire de el, eu nu mint si nu comit abuzuri. intotdeauna cand am intrat in casa cuiva mi-am aratat respectul fata de cei pe care i-am gasit acolo. Spre deosebire de mine, Tariceanu intelege respectul prin prisma abuzului pe care este obisnuit sa il comita. Ma voi lupta in continuare pentru dreptate si pentru a arata derapajele care au condus la aceste evenimente.
Sunt proceduri in instanta pe care le voi sustine in continuare alaturi de cei care sunt alaturi de mine. in perioada urmatoare voi decide impreuna cu ei, calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodata sa fac o politica prafuita de trecutul si de prezentul lui Tariceanu sau a altor lideri care inteleg ca in 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzura”, a raspuns Daniel Constantin.

„Eu nu am votat, colegii mei au votat si aceasta propunere va fi inaintata Delegatiei permanente care va avea loc saptamana viitoare joi. Aceasta decizie a Biroului Politic Executiv de a propune excluderea nu e una care sa ma bucure, dar in acelasi timp eu vreau sa ii avertizez pe toti foarte clar ca nici colegii mei si nici eu nu suntem dispusi sa incasam asa toate prostiile, toate aberatiile care sunt spuse la adresa noastra. Putem sa avem dispute, diferente de puncte de vedere pe chestiuni politice, dar in momentul in care toate aceste declaratii sunt numai atacuri la persoana atunci iesim din cadrul de desfasurare normala a discursului politic si actiunii politice si atunci trebuie sa ne vedem fiecare de treaba inainte”, a spus Tariceanu, dupa sedinta Biroului Politic Executiv al partidului.

Tariceanu a transmis si un avertisment catre membrii ALDE care au semnat contestatiile in instanta asupra deciziilor partidului. Acestia au termen de o saptamana ca sa-si retraga semnaturile, in caz contrar vor avea aceeasi soarta.

„Pana saptamana viitoare cei care au semnat contestatiile in instanta au posibilitatea sa le retraga. Daca isi retrag semnaturile, atunci putem sa ne vedem in continuare de drum impreuna, daca nu fiecare isi alege drumul pe care crede ca trebuie sa mearga”, a mai spus presedintele ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a fost ales, week-endul trecut, la Palatul Parlamentului, de cele 47 de filiale ale Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) reunite in Congres, presedinte unic al partidului. Tariceanu a fost ales prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate, fiind singului candidat inscris in cursa electorala interna.
Tribunalul Bucuresti a decis joi, 13 aprilie 2017, sa respinga contestatia pe care Daniel Constantin si cei cativa apropiati ai acestuia au depus-o pentru suspendarea Congresului Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE). in consecinta, Congresul ALDE se va desfasura, conform programului stabilit de catre Delegatia Permanenta Nationala, in 21 – 22 aprilie.
ALDE a decis, recent, sa ii retraga sprijinul politic lui Daniel Constantin. in locul lui, ALDE a propus-o la ministerul Mediului si ca vicepremier pe Gratiela Gavrilescu, care l-a inlocuit in Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.