Acasă Stirile zilei Cel mai bine platit roman incaseaza lunar o avere! Salariul lui e...

Cel mai bine platit roman incaseaza lunar o avere! Salariul lui e un teanc de bani cat un bloc cu patru etaje!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directorul general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri a castigat in 2016 cel mai mare salariu de baza brut din Romania, de 172.477 de lei pe luna, potrivit datelor Inspectiei Muncii, transmise News.ro.

Daca suma ar fi primita de angajat in bancnote de un leu, fiecare cu o grosime de 0,1 milimetri, care ar fi puse una peste alta, teancul de bani ar masura peste 17 metri, cat inaltimea unui bloc cu patru etaje.

Schimbata in moneda europeana, suma depaseste 38.000 de euro, adica valoarea unei garsoniere in cartierul bucurestean Drumul Taberei.

Pentru a beneficia de salariul net, angajatul a varsat la bugetul statului impozite si contributii in valoare de 51.500 de lei, adica peste 22 de salarii medii nete.

Altfel spus, din impozitele virate de cel mai bine platit angajat din Romania a fost asigurata pensia, timp de o luna, pentru 52 de batrani.
Calculul este facut pe baza pensiei medii lunare raportate de Ministerul Muncii pentru luna martie.

La aceste contributii se mai adauga si taxele platite de angajator, cu care ar rezulta un total de aproape 100.000 de lei.

Castigul salarial mediu net la nivel naţional, care include atat salariile, cat si bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajatii, a scazut cu 2,8%, sau 64 lei, in luna februarie fata de nivelul din luna precedenta, pana la 2.236 lei (496 euro), iar ritmul anual de crestere a incetinit puternic, la 14,5%, de la 18,4% in ianuarie, potrivit datelor publicate recent de Institutul National de Statistica (INS).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCel mai lung studiu despre fericire! Lectiile de viata pe care cercetatorii le-au descoperit in 75 de ani!
Articolul următorPreviziuni sumbre pentru Tariceanu! Mazilirea lui Daniel Constantin il baga in gura lui Dragnea! Sar scantei in coalitia PSD-ALDE