Acasă Timp liber Spiritualitate Previziunea cutremuratoare a parintelui Argatu pentru fumatori! Vezi cum se chinuiesc in...

Previziunea cutremuratoare a parintelui Argatu pentru fumatori! Vezi cum se chinuiesc in iad cei care au fumat toata viata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fumatul este unul din cele mai raspandite vicii si este considerat de specialisti mai nociv pentru corp decat alcoolul. Potrivit dogmei crestine fumatul este considerat pacat, in primul rand din cauza efectelor nocive pe care le are asupra corpului omenesc.

„Mi s-a aratat cum se chinuiesc in iad celor ce le-au placut toata viata sa fumeze, adica fumatorii. Cei ce au fumat in viata vor avea parte dincolo de mult fum si de multa duhoare a fumului. Se vor ineca in fum.”

Fumatul, considerat o deprindere pacatoasa, este considerat o jignire adusa lui Dumnezeu (Creatorul Omului) si este asociat cu sinuciderea.

De-a lungul timpului, mai multi sfinti sau apropiati ai Bisericii au scris despre pacatul fumatului. Sfantul Ioan de Kronstadt scria despre fumul de tigara, de exemplu, ca il tamaduieste pe diavol, iar viciosii cu pipa dauneaza pe ceilalti.

„Omul a pervertit placerile simturilor. Pentru miros si gust a descoperit si trage in piept aproape tot timpul un fum acru si puturos, tamaindu-l astfel mereu pe diavol, cu acest fum strica aerul din locuinta sa si din afara ei, si mai intai de toate se imbiba cu aceasta putoare el insusi: fumul inghitit mereu actioneaza nu doar asupra sanatatii fizice, ci si asupra subtirimii simtirii inimii, impartasindu-i caracterul trupesc, grosolania, impatimirea simturilor”, spunea Sfantul Ioan de Kronstadt.

Unul dintre cei mai iubiti monarhi romani, Ilarion Argatu, a inclus in scrierile sale obiceiul fumatului: „Mi s-a aratat cum se chinuiesc in iad celor ce le-au placut toata viata sa fumeze, adica fumatorii. Cei ce au fumat in viata vor avea parte dincolo de mult fum si de multa duhoare a fumului. Se vor ineca in fum. Acelora care fumeaza, de cand aprind tigara si pana arunca chistocul sta un dracusor si le strange tot fumul, apoi culege chistoacele pe care le arunca. Cu toate acestea: fumul si capetele de tigari, diavolii ce stapanesc pacatul fumatului, ii vor chinui pe cei ce au fumat. Am vazut o camera mare fara limite si cu pereti de negura si plina de intuneric si de o pacla de fum insuportabila, nu puteai sa respiri de fum si de o duhoare de nesuportat. Pe jos erau munti de capete de tigari. O forfota de multime de oameni, barbati si femei, care aveau cate un dracusor in spate si cu furca ii sileau sa manance capetele de tigari pana ce le termina, apoi erau invaluiti in tot fumul pe care l-au fumat cat erau in viata. Dupa ce terminau de mancat capetele de tigari si inspirau tot fumul de tigara se facea liniste si rasuflau usurati ca au terminat acel chin groaznic. Nu dura prea mult, doar cateva secunde sau un minut si, iar veneau dracusorii cu furcile, se umplea camera de fum, de duhoare si capete de tigari si se repeta chinul. Atunci tanarul care m-a insotit la acel loc de chin imi spune: Vezi! Asa se vor chinui in veci, cei ce le-au placut fumul si din cauza lui si-au scurtat zilele date de Dumnezeu. Le-au placut fumul, de fum vor avea parte“, scrie ganduricatreierusalim.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos