Acasă Sanatate Prevenirea atacurilor de guta folosind un remediu simplu!

Prevenirea atacurilor de guta folosind un remediu simplu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guta este o boala aflata intr-o continua crestere in ultimii 40 de ani. Aceasta tulburare a crescut considerabil si afecteaza un numar foarte mare de oameni in intreaga lume. De fapt, guta este acum cel mai comun tip de artrita inflamatorie in cazul barbatilor si femeilor in varsta. Dar in articolul de astazi te vom invata cum poti reduce riscului unui atac folosind un pahar de cirese.

Ciresele proaspete nu sunt intotdeauna la indemana, dar cu toate acestea, exista alternative, cum ar fi cirese congelate sau utilizarea sucului de cirese.

Potrivit mai multor studii, concentratul de suc de cirese si concentratul de suc de rodie ajuta la prevenirea atacurilor asupra pacientilor care sufera de guta care au avut pana la patru atacuri in decurs de o luna.

Grupul de oameni care a luat suc concentrat de cirese, a luat o lingura de doua ori pe zi timp de patru luni, in timp ce celalalt grupa a luat o lungira de suc concentrat de rodie de doua ori pe zi timp de patru luni.

Numarul de atacuri in cazul primului grupa fost redus de la o medie de cinci la doua atacuri, in timp ce in celalalt grup atacurile au fost reduse de la cinci la patru.

Aproximativ jumatate din oamenii aflati in grupul care a consumat suc de cirese a incetat sa mai ia medicamente anti-inflamatorii la doua luni dupa inceperea tratamentului natural, spre deosebire de niciunul din cel de-al doilea grup.

Cercetatorii au concluzionat ca sucul concentrat de cirese este eficient in prevenirea atacurilor de guta.

Rezultatele sunt foarte bune, desi sunt necesare in continuare studii pentru a evalua utilitatea cireselor si a sucului de cirese pentru eliminarea completa a atacurilor de guta.

Iti vom spune ceva amuzant. Un jurnalist a incercat sa scape de aceste studii, sustinand ca acestea sunt insuficiente pentru a trata durerile de guta.

Acest jurnalist, desigur, a fost platit de noua societati farmaceutice diferite, toate fiind producatoare de medicamente pentru guta.

Guta este o boala articulara cronica cu evolutie progresiva. Primul atac de guta este urmat de vindecarea fara sechele, insa urmatoarele atacuri distrug articulatiile. Studiile au aratat faptul ca fara tratament crizele de guta se amelioreaza in cateva zile, dar mai mult de 60% dintre pacienti au avut recaderi in decurs de un an. Aceste crize acute duc in timp la guta cronica.

Intelegem ca industria farmaceutica poate fi nervoasa atunci cand vede studii in care jumatate dintre pacienti au renuntat la medicamentatie avand in vedere ca sunt in joc milioane de dolari, dar unde este preocuparea si grija fata de oameni, daca aceste societati ii considera doar masini de fabricat bani?

Sursa