Acasă Sanatate Cele cinci remedii 100% naturale pentru tratarea constipatiei

Cele cinci remedii 100% naturale pentru tratarea constipatiei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este destul de usor sa gasesti remediile perfecte pentru constipatie. De fapt, numeroasele laxative pe baza de plante contin ingrediente din plante. Cele mai multe plante laxative contin antrachinone sau substante cu un efect stimulant asupra intestinelor. Aceste laxative functioneaza prin atragerea de lichide la nivelul colonului si prin cresterea peristaltismului. Peristaltismul este contractia intestinelor care ajuta la deplasarea materialului prin colon la rect. Adaugarea de fibre si fluide este esentiala atunci cand suferim de constipatie.

Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele cinci remedii pe baza de plante pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a rezolva problema constipatiei:

1. Cascara sagrada (cacisor)

Acest laxativ popular natural provine din extractul cojii unei specii arbustului de catina. Acest extract functioneaza prin iritarea colonului suficient pentru a promova miscarile intestinului. Utilizarea pe termen scurt este de obicei bine tolerata, dar poate provoca dureri abdominale sau dezechilibru electrolitic. Utilizarea pe termen lung poate provoca vatamari hepatice, de la insuficienta hepatica usoara pana la acuta. De aceea, recomandarea este aceea de a va documenta bine inainte de utilizare cu privire la acest remediu.

2. Psyllium

Psyllium este un laxativ natural pe baza de fibre care ajuta la rezolvarea rapida a problemei constipatiei. Acesta este utilizat adesea pentru tratarea constipatiei cronice si poate fi combinat si cu alte laxative, atat naturale cat si sintetice. Poate provoca anumite efecte secundare, cum ar fi:

Reactie alergica

Greata

Dureri de stomac

Varsaturi

3. Rubarba

Desi este cunoscuta in principal ca ingredient pentru placinte, aceasta leguma este, de asemenea, utilizata pentru tratarea constipatiei. Rubarba are efect laxativ, dar un studiu publicat in Revista de Etnofarmacologie a constatat ca are efecte antidiareice care se datoreaza continutului de tanin. Ca rezultat, rubarba ar trebui sa fie utilizata doar pe termen scurt pentru constipatie.

4. Senna

Senna este utilizata pentru a trata constipatia si pentru a elimina intestinul inaintea unor proceduri medicale. Fructele sunt considerate a fi mai blande decat frunza. Totusi, trebuie utilizata doar pe termen scurt si la dozele recomandate. Acest remediu poate fi achizitionat de la majoritatea magazinelor plafar. Utilizarea pe termen lung poate provoca leziuni hepatice.

5. Slippery elm

Aceasta planta are o utilizare indelungata pentru tratarea constipatiei. Stimuleaza nervii aflati la nivelul tractului, care stimuleaza la randul lor productia de mucus si astfel ofera alinare in cazul constipatiei. Cercetari limitate au fost desfasurate pentru a determina efectele pe termen lung ale acestui remediu.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos