Acasă Stirile zilei Premierul Grindeanu a convocat de urgenta comandamentul de iarna! Ne pregatim de...

Premierul Grindeanu a convocat de urgenta comandamentul de iarna! Ne pregatim de Cod Rosu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Sorin Grindeanu i-a convocat sambata la Guvern pe ministrii Energiei, Economiei, Transporturilor si de Interne pentru a stabili masurile necesare pentru perioada urmatoare, cand ar putea fi emisa o avertizare meteo Cod rosu de ger.

„I-am rugat si pe ministrul Energiei (Toma Petcu n.r) si pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu n.r) si o sa vina si ministrul Transporturilor (Razvan Cuc) si doamna ministru de Interne (Carmen Dan n.r.) la Guvern pentru a pregati si perioada urmatoare de Cod rosu. (…) E sedinta cu ministrii pe care i-am anuntat pentru a vedea masurile urmatoare, pentru ca fiecare in parte gestioneaza o anumita componenta si sa vedem etapele urmatoare”, a spus Grindeanu la finalul sedintei cu reprezentantii Ministerului Energiei, conform Agerpres.

Acesta a precizat ca le-a cerut operatorilor din sectorul energetic sa fie cat mai implicati pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creste consumul de gaze si energie electrica.

„Operatorii privati, e adevarat si-au marit echipele. Au fost 40 acum sunt 60. Au fost localitati unde nu s-a putut ajunge. in acest moment exista acces astfel incat sa se poate interveni. (…) si i-am rugat, pentru ca sunt operatori privati la care, conform contractului timpul de interventie maxim este de 48 de ore, si ne dorim sa fie cat mai mult implicati astfel incat lucrurile sa fie rezolvate in mare parte, mai ales ca urmeaza o perioada de Cod rosu de ger si atunci va creste consumul si de energie electrica si de gaze si trebuie sa fim pregatiti si din acest punct de vedere. in ceea ce priveste Ministerul Energiei, raportarile din doua in doua ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv catre operatorii privati, e vorba de doi, Muntenia Nord si Enel, daca se poate sa mareasca numarul echipelor de interventie astfel incat sa fie cat mai putini oameni ramasi fara energie electrica”, a spus Grindeanu.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare Cod galben de ger valabila la nivelul intregii tari in urmatoarele trei zile.

Potrivit meteorologilor, in zilele de 7, 8 si 9 ianuarie, vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre—16 si—10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre—25 si—15 grade.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos