Acasă Life Legenda lacului din Romania care nu ingheata niciodata!

Legenda lacului din Romania care nu ingheata niciodata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unul dintre cele mai cautate obiective turistice din judetul Caras-Severin este Lacul Ochiul Beiului, un lac puternic alimentat de un izvor carstic subteran, de o culoare exraordinar de frumoasa.

Lacul este monument al naturii, protejat, iar accesul turistilor este destul de usor. Lacul Ochiul Beiului este situat intr-o zona de o salbaticie impresionanta din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, la limita Muntilor Aninei cu Muntii Locvei, la o altitudine de 310 metri. Forma lacului este a unui crater cu adancimea de 3,6 metri, iar apa este atat de curata, incat pastravii care inoata agale pot fi admirati in toata splendoarea lor.

Interesant este ca acest lac nu ingheata niciodata, temperatura apei ramanand constanta tot timpul anului, intre 4 si 8 grade Celsius. Acest lucru face ca pasarile migratoare, starcii cenusii ori ratele salbatice, in loc sa plece toamna spre tarile calde, raman aici peste iarna.

Legenda spune ca la Lacul Ochiul Beiului, in noaptea de Sanziene, in jurul acestuia se strang ielele, care sunt foarte frumoase si care ii vrajesc pe barbati prin farmecul lor. Lacul, insa, s-a format dupa ce, in urma cu cateva sute de ani, fiul unui renumit bei ce domnea asupra tinutului, in timp ce se afla la vanatoare, s-a indragostit de fiica unui pastor. Acest lucru nu a fost pe placul beiului, fapt pentru care a ordonat ca fata sa fie omorata. De atata amaraciune, fiul beiului a varsat atatea lacrimi, incat a umplut lacul ce astazi ii poarta numele, dar si culoarea ochilor tanarului. Disperat ca fata nu mai poate fi readusa la viata, fiul beiului si-a pus, in acelasi loc, si el capat zilelor. De altfel, lacul are forma unui crater oval sau a unui ochi cu diametrul de circa 20 metri.

Sursa: turismistoric

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos