Acasă Stirile zilei Premiera in Romania! Primul botez in Satul Dacic de la Naeni! Copilul...

Premiera in Romania! Primul botez in Satul Dacic de la Naeni! Copilul poarta numele regelui Decebal

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In bisericuta sapata intr-un mal de pamant, cu hramul ‘Sf. Sarov’, realizata in Satul Dacic din localitatea buzoiana Naeni a avut loc, duminica, primul botez, copilul fiind crestinat cu numele de Decebal.

„Populatia Satului Dacic a ajuns la cinci locuitori. Cel mai mic locuitor al acestei asezari poarta numele de Decebal”, a declarat parintele Mihail Milea, presedintele Fundatiei ‘Sf. Sava’.

Potrivit acestuia, botezul vine dupa nunta traditionala, care a avut loc anul acesta, a doi tineri orfani, Ionut si Nicoleta, care au acceptat sa locuiasca in Satul Dacic. Nasii copilului, dupa traditie, sunt cei care le-au fost si nasi de cununie celor doi tineri, un politist din Mizil si sotia acestuia.

„Botezul, ca si nunta au fost realizate dupa traditia crestina. Este o mare bucurie sa ajutam acesti tineri frumosi, dar fara posibilitati materiale”, a marturisit nasul celor doi tineri, Petre stefan.

Parintele Mihai Milea a pus bazele acestui proiect in anul 2015, pe un deal din comuna Naeni, unde locuitorii traiesc precum dacii, in case din piatra ori din lemn, si supravietuiesc din cresterea animalelor si cultivarea pamantului.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos