Acasă Stirile zilei Premiera in anul Centenarului! O localitate din Republica Moldova a votat sa...

Premiera in anul Centenarului! O localitate din Republica Moldova a votat sa se alature Romaniei „Decidem unirea cu Tara-Mama, Romania”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaratie de unire cu Romania, semnatarii acesteia exprimandu-si bucuria de a sarbatori impreuna cu romanii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri si „adeziunea la valorile nationale si democratice ale spatiului cultural romanesc”.

In documentul adoptat marti 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edinet, Marcel Snegur, si de consilierii locali, transmis de Platforma Unionista „Actiunea 2012″, se arata ca „in numele locuitorilor Moldovei rasaritene in general si al cetatenilor satelor Parcova si Fantana Alba in particular, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor de azi inainte si pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edinet, decide unirea cu Tara-Mama, Romania”.

Semnatarii Declaratiei isi exprima bucuria de a sarbatori impreuna cu romanii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri si „adeziunea la valorile nationale si democratice ale spatiului cultural romanesc”.

Sursa: News.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos