Acasă World Povestea unui baietel care a gasit o piatra care ascundea o comoara!...

Povestea unui baietel care a gasit o piatra care ascundea o comoara! Familia a folosit-o ani de zile ca opritor de usa! Obiectul a ajuns sa valoreze 80 de milioane de dolari!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Una din cele mai valoroase bijuterii din lume are o poveste impresionanta. Roy Spencer, un baiat de 12 ani din Queensland, Australia, gaseste in 1938 o piatra neagra care parea a fi un simplu cristal negru.

Timp de mai bine de 9 ani, familia o foloseste in casa pentru a opri usile. Abia cand Harry Spencer, tatal copilului, a aflat ca safirele pot fi gasite in toate culorile curcubeului (mai putin cele rosii, acelea fiind rubine), si-a dat seama ca poate obtine o avere, gasind cumparatorul potrivit.

Astfel, afland de safirul scos la vanzare, bijutierul armean Harry Kazanjian a calatorit din Los Angeles in Queensland, oferindu-i minerului 18.000 de dolari (185.000 de dolari in valoarea actuala).

Convins ca sub forma bruta a pietrei se afla ceva mai pretios, Kazanjian a decis sa taie safirul, gasind astfel inauntru modelul unei stele cu sase colturi, care poate fi vazut privind safirul cu o singura sursa de lumina deasupra capului. Chiar daca a trebuit sa sacrifice 423 de carate taind piatra, valoarea de dupa a safirului stea era de 1 milion de dolari in 1949.

“The Black Star of Queensland”, cum a fost numit pretiosul safir, a fost transformat intr-un pandativ incadrat de 35 de diamante, valoarea lui actuala fiind de aproape 80 de milioane de dolari, arata a1.