Acasă Politic Ponta: O să cerem oficial publicarea tuturor stenogramelor de la întrevederea cu...

Ponta: O să cerem oficial publicarea tuturor stenogramelor de la întrevederea cu Băsescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultările preşedintelui Traian Băsescu cu partidele politice, declarându-se convins că şeful statului nu i-a menţionat numele ca propunere pentru funcţia de premier.

„O să facem o solicitare oficială ca domnul Băsescu – iată, avem o premieră: stenograme de la întâlnirea cu preşedintele – să dea toate stenogramele pentru că, vă reamintesc, cu noi s-a văzut la ora 16.00, dacă nu mă înşel. Înaintea noastră a avut discuţii cu UDMR, UNPR şi minorităţile, când probabil deja le-a spus cine va fi prim-ministru. Sau, oricum, în niciun caz nu le-a spus de Ponta. După care a avut discuţii cu PDL şi, în mod sigur, nu le-a spus nimic de Ponta”, a spus el.

Ponta a amintit că, la o oră şi jumătate după întrevederea USL cu preşedintele, Mihai Răzvan Ungureanu era deja la Cotroceni.

„La o oră şi jumătate după, era domnul Ungureanu la Cotroceni. Să înţeleg că eu la ora patru jumătate l-am refuzat pe domnul Băsescu şi domnul Ungureanu la cinci jumătate a venit la Cotroceni? Adică ce e domnul Ungureanu, un fel de înlocuitor al meu, un fel de nechezol? Dacă nu avem cafea naturală, nu vrea Ponta, hai să-l punem pe Ungureanu. Cred că a şi vrut să-l umilerască pe premierul actual”, a spus Ponta.

El a menţionat, referindu-se la propunerea preşedintelui privind postul de premier, că „a fost o chestie neserioasă şi e în continuare o chestie absolut neserioasă din partea preşedintelui”, motiv pentru care nici nu l-a „băgat în seamă”.

„Nici atunci şi nici acum nu mi se pare normal să faci băşcălie şi să iei în râs lucruri serioase. De altfel, dacă vă uitaţi pe stenogramă, domnul Antonescu i-a şi atras atenţia să lăsăm gluma, că nu e cazul să râdem într-o ţară în care sunt atât de multe probleme. Nu a fost o glumă, a fost o băşcălie. Băşcălia este o chestie de neseriozitate şi degradantă pentru cineva care se află într-o funcţie importantă a ţării. Şi e degradant pentru Traian Băsescu”, a spus Ponta.

Nu vrea să fie vreodată premierul lui Traian Băsescu

„Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto. Spun acest lucru pentru cei din zona noastră de sud, în Ardeal trebuie să traduc. Eu tratez foarte serios această problemă. Voi fi candidatul USL la funcţia de prim-ministru şi o voi ocupa dacă oamenii ne vor vota în acest sens. Un preşedinte care face băşcălie cu treburile importante ale ţării este un preşedinte total neserios şi iresponsabil”, a declarat el.

De altfel, întrebat de ce nu a povestit de la acel moment despre propunerea lui Traian Băsescu, Ponta a precizat: „Eu nu pot să vin să vă relatez bancurile proaste ale preşedintelui. Pot să le relateze doamnele care îi sunt foarte aproapiate. Eu nu mă ocup de aşa ceva”.