Acasă Stirile zilei Fosta casă de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu din Suceava, vândută cu...

Fosta casă de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu din Suceava, vândută cu 1,6 milioane de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Casa de oaspeţi din Suceava care era folosită de Nicolae Ceauşescu când venea în vizită în judeţ a fost vândută, luni, în urma unei licitaţii cu strigare firmei Comaliment SA Suceava, cu suma de 1.632.100 de euro.

Directorul sucursalei Suceava a RA APPS, Viorel Cucu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instituţia a organizat, luni, licitaţie cu strigare pentru Casa de oaspeţi „Brădet”, care are demisol, parter şi un etaj, construcţii anexă şi un teren de 15.105 metri pătraţi.

La licitaţie s-au înscris două firme, SC Operaţional Auto Leasing SRL din comuna suceveană Şcheia şi SC Comaliment SA Suceava, iar preţul de pornire a fost de 1.348.600 de euro fără TVA.

În urma licitaţiei, preţul de adjudecare a fost de 1.632.100 de euro, oferit de Comaliment SA la al şaptelea pas.

În termen de 60 de zile urmează să fie încheiat contractul, după care firma câştigătoare va trebui să vireze banii, a precizat Cucu.

El a mai spus că pentru Hotelul-restaurant Gloria din municipiul Suceava, care are 23 de camere duble, şase camere single, două apartamente şi un suit, ce are demisol, parter, două etaje şi teren de 5.021 de metri pătraţi, amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, nu s-a înscris niciun doritor.

Pentru acest hotel-restaurant, care aparţine tot RA APPS, preţul de pornire a licitaţiei este de 2.175.800 de euro fără TVA.

Casa de oaspeţi din Suceava este situată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi era folosită în perioada comunistă de Nicolae Ceauşescu atunci când acesta venea în vizite sau la vânătoare în judeţul Suceava.

Firma Comaliment SA din Suceava, care are ca obiect de activitatea comerţul en-gros şi en-detail cu produse de uz general, deţine mai multe magazine alimentare în municipiul Suceava.