Politistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutiera a Capitalei, accidentat grav de un om de afaceri turc in urma cu aproape trei saptamani, a murit, vineri dimineata, la Spitalul Floreasca. Ofiterul va fi inmormantat, duminica, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, iar sotia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro. In urma decesului, Abdullah Atas, cel care a provocat accidentul, va fi acuzat de omor calificat si risca inchisoare pe viata.

Politistul Gheorghe Ionescu va fi inmormantat, duminica, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, iar sotia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro, scrie Mediafax.

Pentru fapte de eroism si sacrificarea vietii in misiune, agentul sef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut in corpul ofiterilor, fiind inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, anunta Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul va organiza funeraliile militare si va sprijini familia cu tot ce este necesar in aceste imprejurari tragice.

Ministrul Gabriel Oprea si intreaga conducere a institutiei vor participa duminica la ceremonialul religios de inmormantare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Vicepremierul a discutat personal, vineri dimineata, cu sotia politistului si a dispus masurile necesare pentru ca aceasta sa fie incadrata in Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind masurile de sprijin acordate politistilor incadrati intr-un grad de invaliditate si familiilor acestora, precum si familiilor politistilor decedati.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarna a declarat ca sotia lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislatiei, un ajutor de 20.000 de euro.

 

El a mai precizat ca politistul va fi inmormantat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitala.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era casatorit si lucra de 23 de ani in Ministerul Afacerilor Interne.

Gheorghe Ionescu, avansat in grad post mortem, a fost un profesionist de exceptie, un om de o mare noblete sufleteasca, devotat profesiei de politist, daruit pe deplin familiei si telurilor pe care le-a avut in viata, arata Ministerul Afacerilor Interne (MAI), intr-un comunicat.

„Cu profunda tristete anuntam plecarea timpurie dintre noi a colegului si prietenului nostru, subinspector de politie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti. Un profesionist de exceptie, un om de o mare noblete sufleteasca, devotat profesiei de politist, daruit pe deplin familiei si telurilor pe care le-a avut in viata, ne-a parasit pentru totdeauna, lasand in inimile si sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristete si regrete eterne. Dumnezeu sa te odihneasca in pace,“Dulaule”!”, scriu reprezentantii MAI, amintind de porecla politistului.

Incadrarea faptei comise pe 2 august de omul de afaceri turc care l-a accidentat grav pe politistul de la Rutiera neoprind masina la semnalele acestuia se schimba din tentativa de omor in omor calificat.

Astfel, Atas risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata.

Accidentul s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, caruia politistul i-a facut semn sa opreasca. Acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la Rutiera a accelerat si l-a lovit. Politistul a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri. Politistii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 – 200 de kilometri la ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.