Acasă Utile Ce sa ai in frigider si in bucatarie daca vrei sa slabesti

Ce sa ai in frigider si in bucatarie daca vrei sa slabesti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O slabire si o silueta mult visata incep in primul rand cu cumparaturile pe care le facem periodic la piata sau supermarket. In cazul in care va confruntati cu o greutate excesiva, este indicat sa solicitati sfatul unui medic nutritionist. Dar daca vreti sa scapati de un kilogram, doua cu care v-ati trezit dupa vacanta, o perioada mai sedentara sau pur si simplu pentru ca ati exagerat cu mancarea intr-o perioada stresanta, este bine sa va reexaminati lista de cumparaturi si sa va asigurati ca aceasta contine numai alimente care, in cantitati mici, va pot ajuta sa reveniti la greutatea normal. Iata ce ar trebui sa contina aceasta!

In primul rand, optati pentru painea integrala, cerealele integrale, variantele expandate fara zahar, pastele integrale si orezul brun. Acestea contin cantitati optime de fibre si va vor ajuta sa obtineti senzatia de satietate consumand cantitati mici, scrie oanacuzino.

Apoi, alegeti intotdeauna carnea proaspata si gatiti piept de pui fara piele, carne slaba de curcan sau vita. Si incercati sa consumati cat mai mult peste: crapul autohton de captura, hamsiile sau sardinele sunt optiuni care au un pret bun, la o calitate exceptionala. Evitati pestele de crescatorie si pangasiusul. Daca nu gasiti peste proaspat tot timpul, alegeti conservele de ton sau sardina in suc propriu. De doua ori pe luna, consumati carne rosie, dar optati pentru muschiul slab de porc sau vita, gatit la cuptor cu legume.

Ouale si lactatele nu trebuie sa va lipseasca din frigider. Cumparati iaurturi si branzeturi low fat sau branzeturi maturate din care puteti rade cantitati mici peste salate. Urda este excelenta pentru slabire.

Cat despre legume si fructe, consumati-le pe cele autohtone, de sezon. Merele, perele, prunele, pepenii si fructele de padure romanesti nu trebuie sa va lipseasca din meniul zilei. La capitolul “legume”, consumati zilnic varza proaspata, rosii, ardei, ceapa si usturoi, in combinatie cu proteine animale, pentru a atenua impactul nociv al toxinelor care vin la pachet cu acestea si pentru a scadea riscul de cancer si boala cardiovasculara.

Nu uitati de uleiul de masline sau de cel de floarea-soarelui, presate la rece, care trebuie consumat crude (o lingurita in salate) si de zeama de lamaie, la fel de buna peste tot soiul de preparate. Beti apa minerala, plata, ceai verde si nu uitati sa adaugati in mancare condimente din belsug pentru savoare dar si pentru beneficiile pe care acestea le au pentru sanatate. Patrunjel, marar, leustean, busuioc, rozmarin, mustar fara zahar, turmeric, chimen, piper, toate trebuie consumate cat mai des.