Acasă Stirile zilei Social Poftim educatie! Au marit salariile profesorilor dar nu au zis si ca...

Poftim educatie! Au marit salariile profesorilor dar nu au zis si ca vor mai intarzia banii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Educatiei a tinut sa-i informeze pe profesori de intarzirile salarile printr-un mesaj pe Facebook, tocmai in ziua in care banii trebuiau sa intre in cont. Pe cai institutionale, dascalii au aflat abia pe 5 ianuarie de aceasta intarziere. Liviu Pop, ministrul Educatiei, a anuntat, marti, printr-un mesaj pe Facebook, ca „toti angajatii din invatamant vor primi in 12 sau 15 ianuarie salariile aferente lunii decembrie”. Anuntul vine insa tocmai in ziua in care profesorii trebuiau sa-si primeasca salariile.

Seful de la educatie a explicat ca intarzierea platii salariilor este provocata de faptul ca banii nu vor mai veni din bugetele primariilor, ci de la ministerul Educatiei, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene.

„In conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plata a salariilor pentru Ministerul Educatiei Nationale si unitatile finantate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedenta”, a declarat Liviu Pop in acelasi mesaj pe Facebook.

Anuntul a provocat nemultumirea dascalilor pentru ca, spun ei, modul in care a fost comunicata aceasta modificare i-a pus in dificultate cu plati curente, mai ales ca a fost si perioada sarbatorilor de iarna.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi, Laviniu Lacusta, a declarat, pentru Adevarul.ro, ca abia pe 5 ianuarie s-a aflat de schimbarea datei de salariu pentru cei din invatamantul preuniversitar.

„Ar fi trebuit sa fim avertizati. Am avut foarte multe semnale. Foarte multi angajati din sistemul de invatamant au credite la banci, au facturi care trebuie platite la timp. Nu ne mai mira nimic. Asistam la o noua desconsiderare a celor din invatamant pe care o fac in primul rand cei de la Ministerul Finantelor”, a mai declarat reprezentantul USLIP.

sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn profesor britanic dezvaluie cum putem scapa de o raceala in 24 de ore fara niciun medicament!
Articolul următorCele sase invataturi care te pot face alt om! Pasii prin care toata lumea va gravita in jurul tau!