Acasă Sanatate Plante medicinale pe care Indienii Cherokee le-au folosit pentru a trata orice...

Plante medicinale pe care Indienii Cherokee le-au folosit pentru a trata orice afectiune

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Indienii Cherokee cred ca Creatorul le-a oferit acestora unele plante pentru vindecare naturala. Medicamentele lor se gasesc exclusiv in natura. Aceste plante medicinale au o lunga istorie de utilizare in triburile Cherokee si promoveaza forme diferite de vindecare.

In continuare va vom prezenta unele dintre cele mai apreciate plante medicinale din cultura indienilor Cherokee:

Aloe – O planta asemanatoare cactusului. Frunzele groase pot fi stoarse pentru obtinerea unui gel care poate fi utilizat la tratarea arsurilor, muscaturilor de insecte si ranilor.

Menta – Astazi, menta este frecvent consumata in bauturi, inclusiv ceai si limonada. Dar, ceea ce nu stiu cei mai multi dintre noi este ca este un puternic antioxidant contine vitamina A si C, precum si fosfor, calciu si magneziu. Cherokee beau ceai de menta pentru stimularea sistemului digestiv si pentru reducerea tensiunii arteriale. Ei zdrobesc frunzele de menta pentru a crea remedii care au scopul de a trata eruptiile si mancarimile. De asemenea, este folosita pentru a trata artrita si stresul digestiv. Pudra de menta este uneori aplicata pe rani pentru a creste fluxul sanguin si pentru a actiona ca analgezic si antiseptic.

Ginseng – Aceasta este o alta planta contemporana care are o istorie ce poate fi urmarita milenii in urma. Radacinile sale  au fost folosite de indienii nativi ca aditivi alimentari, ca ceai si ca remediu pentru tratamentul oboselii, ridicarea nivelului de energie, dar si pentru sporirea functionarii sistemului imunitar, a ficatului si plamanilor. De asemenea, au fost folosite frunzele si tulpina, dar radacina contine cea mai mare concentratie de ingrediente active.

Rozmarin – Un membru al familiei pinului si folosit in alimente ca ceai pentru a trata durerile musculare, pentru a imbunatati circulatia si ca un detoxifiant natural al metabolismului.

Ghimbir salbatic – Un ceai preparat din radacina ghimbirului salbatic are menirea de a stimula o digestie mai buna. Ghimbirul este cunoscut pentru eliminarea gazelor intestinale si a stomacului deranjat. Nativii americani foloseau, de asemenea, tulpinile zdrobite si fierte ca forma de tratament al durerilor de urechi.

Hamei – Ca ceai este folosit la tratarea problemelor digestive si este adesea amestecat cu alte plante, cum ar fi aloe, pentru calmarea musculaturii. De asemenea, este folosit pentru calmarea durerilor de dinti si durerilor in gat.

Sursa