Acasă Life Dezvoltare Personala Efectele socante ale reprimarii furiei sustinute de studii stiintifice!

Efectele socante ale reprimarii furiei sustinute de studii stiintifice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Furia este o emotie care, in unele cazuri, poate fi sanatoasa daca este exprimata rapid si motivele intelese. Dar ce putem spune despre furia reprimata? Mentinerea furiei in interior pentru perioade lungi de timp nu este sanatoasa si poate avea repercursiuni serioase. In continuare iti vom prezenta sase moduri in care mania reprimata va pot face rau, sustinute de studii stiintifice:

#1. Reprimarea furiei este asociata cu afectiuni cardiovasculare

Studiile au aratat ca, prin reprimarea maniei, inima ta este supusa unui nivel ridicat de stres. Un studiu a constatat ca persoanele care au fost predispuse la reprimarea maniei sufera de un risc de doua ori mai mare de a contracta boli cardiace in comparatie cu cei care sunt calmi.

Raspunsul este clar! Pentru a-ti proteja inima, trebuie sa identici sentimentele de furie si sa le adresezi inainte de a incepe suprimarea acestora. A face fata furiei intr-un mod constructiv nu este numai sanatos pentru bunastarea psihoogica, ci si pentru sanatatea fizica.

#2. Este mult mai supus riscului de avc

In cazul in care iti reprimi in mod constant sentimentele de furie, atunci iti exprimi furia intr-o maniera mult mai agresiva si este supus unui risc de trei ori mai mare de a avea un accident vascular cerebral comparativ cu cei care nu-si suprima furia. Daca ai deja un anevrism cerebral, exista un risc de sase ori mai mare de a rupe acest anevrism dupa o explozie furioasa. Pentru a face fata sentimentelor de furie care sunt apoi reprimate, cercetarile sugereaza identificarea factorilor declansatori care provoaca furia si apoi adresarea acestora cu un raspuns diferit.

#3. Furia reprimata este legata de depresie