Acasă Life Dezvoltare Personala Efectele socante ale reprimarii furiei sustinute de studii stiintifice!

Efectele socante ale reprimarii furiei sustinute de studii stiintifice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

#3. Furia reprimata este legata de depresie

Cunoscuta si ca furie pasiva, caz in care oamenii se gandesc la furia lor, dar nu fac nimic in aceasta privinta, este strans legata de depresie. Multe studii au legat mania reprimata de depresie, dar nu este totul pierdut. Iesirea in aer liber si miscarea fizica amelioreaza depresia, indiferent de cauza sa si acest lucru este valabil i ncazul maniei reprimate. Alege o activitate care sa-ti ocupe mintea si una care te calmeaza si te relaxeaza, iar furia va disparea in mod natural.

#4. Iti poate slabi sistemul imunitar

Se intampla sa fii bolnav mai tot timpul? Ai tendinta de a-ti reprima sentimentele, in special cele de furie? Cercetarile arata ca cei care isi reprima in mod constant sentimentele de furie sunt mult mai predispusi imbolnavirii.

Intr-un studiu, chiar si persoanele sanatoase care si-au amintit numai un incident de furie au avut o scadere in anticorpii naturali ai organismului care a durat pana la sase ore. Aceasta este prima linie de aparare a organismului atunci cand vine vorba de sistemul imunitar.

Pentru cei care sunt furiosi tot timpul, dar nu fac nimic in legatura cu asta, este mult mai sanatos sa adopte cateva strategii de coping, cum ar fi folosirea umorului, a conversatiei sau a rezolvarii problemelor, pentru a-si indeparta mintea departe de sentimentele de furie.

#5. Reprimarea maniei poate agrava anxietatea

Mania si anxietatea sunt emotii similare, ele folosesc aceleasi substante chimice in organism, cum ar fi adrenalina. In studii, cei care au suferit de tulburare de anxietate generalizata au descoperit ca, daca si-au reprimat mania pe langa alte simptome, anxietatea lor s-a agravat.

Exista multe asemanari intre furie si anxietate. Oamenii furiosi se simt uneori neajutorati, la fel ca si cei care sufera de anxietate. Reprimarea maniei poate duce la o persoana iritabila, la fel ca si in cazul anxietatii. Daca o persoana are probleme profunde de furie care nu au fost solutionate, ei pot experimenta agravarea anxietatii, deoarece nu sunt in masura sa-si gestioneze furia in mod corespunzator.

#6. Furia iti poate scurta serios viata

Aparent, oamenii fericiti si optimsti traiesc de fapt mai mult, asa ca putem presupune ca oamenii furiosi nu. Cei care sunt in mod constant stresati si suparati au o durata de viata maiscurta, conform mai multor studii diferite. Acest lucru se datoreaza faptului ca stresul este in mod intrinsec legat de starea de sanatate si provoaca reactii in  organism, care sunt nesanatoase, cum ar fi cresterea nivelul de cortizol, hormonul de stres. O crestere a cortizolului perturba procesele corpului si poate duce la scaderea functiilor imunitare, cresterea in greutate, tensiune arteriala crescuta, depresie si chiar boli psihice.

Exista multe motive pentru care o persoana ar putea sa-si reprime mania. Poate ca, in copilarie, a crescut intr-un mediu in care emotiile nu au fost permise. Poate ai avut un parinte care a fost dependent de tine si trebuia sa-ti ascunzi emotiile fata de el.

Oricare ar fi motivul real pentru reprimarea furiei, ea este nesanatoasa si poate provoca o multime de probleme de sanatate. Discutiile despre furia ta iti permite sa intelegi de ce o reprimi. Elibereaz-o intr-un mod sigur si te vei asigura astfel ca nu te vei vatama pe tine insuti sau pe cei din jurul tau.

Sursa