Dupa ce au studiat ani si ani proprietatile ierburilor vindecatoare, terapeutii de renume din tara noastra ne recomanda sa credem in puterea plantelor medicinale care pot vindeca bolile foarte grave ale trupului si sufletului. Testate in mari centre de sanatate din tara, plantele medicinale testate de romani reusesc sa redea speranta de viata bolnavilor care cred in puterea miraculoaselor leacuri din natura.

Remediile preparate din plante precum Sunatoarea, Branca ursului si Tarhonul trateaza un numar impresionant de boli trupesti si sufletesti.

O intalnim la fiecare pas: pajisti, fanete, tufisuri, liziere ale padurii, la marginea drumurilor, de la campie si pana departe, in zona subalpina. Totodata, sunatoarea, ca despre aceasta planta este vorba, se cultiva in gradini, fiind o farmacie la indemana noastra. Datorita proprietatilor medicinale de exceptie, sunatoarea a trezit interesul oamenilor de stiinta inca din Antichitate. intr-un tratat  de specialitate, prezent in renumitele biblioteci ale Vaticanului, Claudius Galenus, ultimul medic de seama al Antichitatii (considerat un precursor al medicinei si farmacologiei moderne)   spunea despre sunatoare ca este „o planta extraordinara, un leac eficient pentru o  multime de boli.”

In compozitia plantei au fost identificati 15 compusi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, rutina, uleiul volatil, substante active care atribuie sunatoarei puteri vindecatoare pentru numarul impresionant de boli pe care le trateaza. Planta are proprietati sedative, antiseptice, cicatrizante, antiinflamatore, vasodilatatoare, remineralizante si cicatrizante.

Sunatoarea, un tonic pentru echilibrul sufletesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.