Acasă World Cel mai inteligent om din lume avertizeaza: Rasa umana este in pericol!...

Cel mai inteligent om din lume avertizeaza: Rasa umana este in pericol! Previziunea care provoaca fiori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este foarte cunoscut pentru lupta pe care o poarta cu misterele Universului, dar in ultima perioada, fizicianul Stephen Hawking este ingrijorat ca lacomia ar putea periclita rasa umana.

Profesorul universitar de la Cambridge a avertizat omenirea ca inegalitatile materiale dintre indivizi si tari este una dintre cele mai periculoase probleme din prezent.

Acesta afirma ca ura si izolationismul sunt legate de modul in care banii sunt impartiti in zilele noastre, acest fapt contribuind la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE). Anterior votului, profesorul Hawking a militat pentru ramanerea Marii Britanii in UE, acesta considera ca Brexit-ul va afecta finantarile proiectelor stiintifice.

Intr-un articol pentru The Guardian, profesorul a declarat ca rezultatele referendumului au reflectat inegalitatile resimtite de cei care au votat iesirea din UE, scrie Mediafax.

Acesta a adaugat ca umanitatea trebuie sa colaboreze si sa-si schimbe prioritatile, averea si posesiunea impiedica rezolvarea unor probleme majore, precum schimbarile climatice, bolile, productia hranei si suprapopularea.

Profesorul Hawking a afirmat: ,,Daca am renunta la fortele care au contribuit la Brexit, invidia si izolationismul, nu numai in Marea Britanie, ci in lume, care este condusa de o definitie neclara a imbogatirii si de imposibilitatea de a o imparti, natiunile se vor putea uni”.

,,Daca acest fapt se va intampla vom putea avea o imagine mai optimista asupra bunastarii pe termen lung a speciei noastre”, a adaugat el.

Profesorul Hawking a devenit faimos, initial pentru ca a reusit sa invinga boala neuromotorie, mai apoi prin teoriile sale impresionante despre gaurile negre. Recent, acesta a inceput sa faca predictii despre utilizarea tehnologiei, precum inteligenta artificiala, care ar putea distruge rasa umana, daca nu va fi supravegheata cu grija.

De asemenea, s-a implicat in politica, alaturandu-se zecilor de cercetatori care au avertizat populatia asupra efectelor parasirii corpului Uniunii Europene. in ultimul timp, acesta a afirmat ca incearca sa inteleaga popularitatea candidatului la presedintia Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Profesorul Hawking a afirmat ca bogatia si modul in care noi o intelegem si impartim a jucat un rol crucial in decizia Brexit-ului. Acesta a simpatizat cu afirmatia prim-ministrului Theresa May: ,,Trebuie sa reformam economia, pentru a le permite mai multor oameni sa se bucure de prosperitatea acestei tari”.

Stephen Hawking a afirmat ca desi el intelege necesitatea banilor, care pe el l-au ajutat sa traiasca mai mult timp in ciuda bolii, acesta nu considera banii un lucru foarte important. Acesta a declarat ca intrebarile oamenilor despre valoarea posesiunii si simtul proprietatii au condus la crearea de noi idei in mintea oamenilor, numite ,,proiectul catedralei”.

Acesta a descris ideile ca fiind echivalentul construirii bisericilor imense pentru a crea ,,o legatura intre Rai si Pamant” in cadrul careia o idee este creata pentru a fi preluata de generatiile urmatoare.

Profesorul a declarat: ,,Sper ca oamenii sa apeleze mult mai des la acest tip de idei, precum au facut in trecut, deoarece ne aflam in vremuri primejdioase, planeta si rasa umana trebuie sa faca fata multiplelor provocari”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos