Vara trecem cu grija pe sub acesti copaci pentru ca fructele lor sa nu ne pateze hainele: este vorba despre duzi! Originari din China, acesti arbori se intalnesc astazi peste tot; avem si noi din belsug atat pe la tara cat si in oras.

Duzii si fructele lor nu sunt foarte populari in industria alimentara si farmaceutica, dar lemnul acestor arbori este foarte cautat in scopuri industriale, in timp ce fructele sunt folosite de regula pe post de hrana in fermele de viermi de matase.

Se pare ca insa ca dudele nu sunt doar un soi de fructe dulci care pateaza si aparent sunt foarte indragite de omizi si de viermii de matase, ci si un remediu multilateral eficient!

Dudele sunt de mare ajutor in unele boli si afectiuni precum diabetul, bolile de inima si chiar tumorile canceroase.

Dudele s-au dovedit a fi un remediu eficient impotriva diabetului, hipertensiunii, hipercolesterolemiei, racelilor comune, durerilor musculare si articulare, artritei, constipatiei, tinitusului, ametelii, si chiar caderii si albirii parului.

Cum actioneaza?

Dudele albe contin compusi cu o actiune similara celei medicamentelor farmaceutice standard pentru diabetul de tipul 2. Substantele active incetinesc sinteza zaharurilor la nivelul intestinului subtire si absorbtia acestora in sange, ceea ce contribuie la mentinerea glicemiei in echilibru.

In plus, dudele sunt bogate in acizi organici, vitamina C, pectina, fibra, caroten, zahar invertit, rasina samd. Acesti nutrienti vindeca cu succes amigdalitele, tusea, febra, diareea, durerile de cap si inflamatiile. Dudele mai contin si antioxidanti, care reduc semnificativ nivelul colesterolului si, pe termen lung, pot chiar preveni si trata bolile de inima.

Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate in resveratrol, un fenol valoros in tratamentul mai multor tipuri de cancer si al bolilor de inima.

Dudele albe au proprietatea de a elimina glucidele in exces din sange si contribuie inclusiv la procesarea zaharurilor de catre organism. Consumul acestor fructe dupa masa poate preveni cresterile bruste ale glicemiei.

Sursa: Secretele, Autor Razvan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.